Menu

Her presenterer vi hver måned noen rader om råvarer som du med fordel kan bruke akkurat nå. Det kan enten være råvarer som bare er her en kort stund eller råvarer som trives på kjølige lagre og derfor er tilgjengelige hele året. 

OKTOBER

 

Kålrabi

Den noe forbigåtte kålroten har fått litt av en renessanse i det moderne kjøkkenet. Fra finrevet i crudité og salatbowls, til fritert eller confitert som teksturgivende del i herlige nordiske småretter. Vakker er den også, fra lys pistasjegrønn til fargesterke lilla typer med en lett søt, nøtteaktig rotgrønnsaksmak. Større kålrabi kan lett bli kjedelig treaktige i smaken så mindre eksemplarer er å foretrekke i matlagingen, spesielt om man bruker de rå. En interessant ting å huske på er at navnet kålrabi også brukes på kålroten på noen dialekter.

 

Gresskar

Gresskar har en spesiell plass i fremfor alt det nordamerikanske kjøkkenet med sine tradisjonelle gresskarpaier til Thanksgiving, og som obligatorisk pynt til Halloween. Gresskar har med sitt overdådige ytre, søte myke smak og kremete konsistens, blitt en klar favoritt i fremfor alt supper, paier og desserter. Siden gresskar tåler så allsidig smakssetting – alt fra muskat, ingefær og kanel til rosmarin og salvie, er det en allsidig råvare som passer de fleste kjøkken. Prøv gresskarpuré smaksatt med salvie og einerbær som tilbehør til herlig viltkjøtt, eller hvorfor ikke toppe pizzaen med smaksrik gresskarkrem og geitost istedenfor tomatsaus og mozzarella? Andre smaker gresskar passer sammen med er kastanje, grønnmuggost, bacon, chili, skalldyr, sopp og eple.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny