Enkel maissuppe
Mais er en viktig ingrediens i det søramerikanske kjøkkenet, og et viktig næringsmiddel for den amerikanske urbefolkningen. Maissuppen, som egentlig heter mazamorra, er laget på samme måte og stort sett uten endring gjennom alle tider.

Ingredienser
Enkel maissuppe
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Suppe:
Løk, gul
/g
300.0 g
0%
Margarin, flytende
/dl
0.0 dl
0%
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
30.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Chili pulver
/g
2.0 g
0%
Poteter, vasket
/kg
0.6 kg
0%
Mais
/kg
1.3 kg
0%
Laurbærblad
/stk
4.0 stk
0%
Knorr Hønsebuljong Lavsalt 125L
/n/a
50.0 n/a
0%
.png)
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Vann
/l
3.0 l
0%
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
15.0 g
0%

Rama Professional Piske 30% Laktosefri 1L
/dl
0.2 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Limejuice
/dl
0.5 dl
0%
Til servering:
Maiskorn, ristede
/g
150.0 g
0%
Koriander, fersk, hakket
/g
15.0 g
0%
Rama Professional Fraiche 24% 1L
/dl
1.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Suppe:
-
Løk, gul 300.0 g
-
Margarin, flytende
-
Chili pulver 2.0 g
-
Poteter, vasket 0.6 kg
-
Mais 1.3 kg
-
Laurbærblad 4.0 stk
-
Vann 3.0 l
-
Limejuice 0.5 dl
Til servering:
-
Maiskorn, ristede 150.0 g
-
Koriander, fersk, hakket 15.0 g
Fremgangsmåte
-
Suppe:
- Sauter løken på lav varme i margarin i 10 minutter. Tilsett hvitløkspuré og chili og sauter videre i noen minutter.
- Tilsett poteter, mais, vann, laurbærblad og hønsebuljong, kok opp og la småkoke uten lokk i 15 minutter, til potetene er møre.
- Tilsett Umami og blend suppen til den er glatt. Monter med fløte og smak til med limejuice.
-
Til servering:
- Server suppen med ristet mais, koriander og en skje Fraiche.