Enkel maissuppe
Mais er en viktig ingrediens i det søramerikanske kjøkkenet, og et viktig næringsmiddel for den amerikanske urbefolkningen. Maissuppen, som egentlig heter mazamorra, er laget på samme måte og stort sett uten endring gjennom alle tider.

Ingredienser
Suppe:
-
Løk, gul 300.0 g
-
Chili pulver 2.0 g
-
Poteter, vasket 0.6 kg
-
Mais 1.3 kg
-
Laurbærblad 4.0 stk
-
Vann 3.0 l
-
Limejuice 0.5 dl
Til servering:
-
Maiskorn, ristede 150.0 g
-
Koriander, fersk, hakket 15.0 g
Fremgangsmåte
-
Suppe:
- Sauter løken på lav varme i margarin i 10 minutter. Tilsett hvitløkspuré og chili og sauter videre i noen minutter.
- Tilsett poteter, mais, vann, laurbærblad og hønsebuljong, kok opp og la småkoke uten lokk i 15 minutter, til potetene er møre.
- Tilsett Umami og blend suppen til den er glatt. Monter med fløte og smak til med limejuice.
-
Til servering:
- Server suppen med ristet mais, koriander og en skje Fraiche.