Kylling Picadillo i maistortilla
Denne retten finnes i forskjellige varianter i hele Sør-Amerika. Denne oppskriften, som kommer fra Guatemala, lages med kyllingkjøttdeig. Picadillo betyr malt blanding, og retten kan også lages med oksekjøtt. Farsen kan i tillegg brukes som fyll i amerikanske piroger, empanadas.

Ingredienser
Kylling Picadillo i maistortilla
-
gul løk, hakket 550.0 g
-
Rød paprika, terninger 270.0 g
-
Hvitkål 550.0 g
-
Gulrot, i biter 270.0 g
-
Soyabønner, grønne 270.0 g
-
Kyllingkjøttdeig 550.0 g
-
Laurbærblad 5.0 stk
-
Timian, tørket 4.0 g
-
Svart pepper, malt 1.0 g
-
Ketchup, tomat 75.0 g
-
Salt 4.0 g
-
Ost, revet 200.0 g
-
Tortilla, lefser 20.0 stk
Fremgangsmåte
-
Kylling Picadillo i maistortilla
- Bland løk, paprika, hvitkål, gulrot og bønner grovt i en kjøkkenmaskin.
- Fres kyllingkjøttdeigen sammen med grønnsaksfarsen i to minutter i sausebasen. Rør hele tiden så ingrediensene blir godt blandet.
- Tilsett laurbærblader, timian, kyllingfond og pepper. Stek videre til kjøttdeigen ikke lenger er rosa, ca. 3 minutter.
- Tilsett Tomatino og ketchup. Legg på lokk og senk varmen. La blandingen småputre i 15-20 minutter. Ta av lokket og kok videre til væsken har tyknet, ca. 2-3 minutter, og farsen nesten ser tørr ut. Fjern laurbærbladene.
- Fordel fyllet i maistortillaer sammen med revet ost og gratinér i ovnen.
- Serveres med guacamole, salsa casera og fraiche.