Kokkenens favorittkål | Unilever Food Solutions

Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

Hva skal man egentlig spise om vinteren hvis man vil servere vakker, god, fargesterk, sprø, sunn og generelt fantastisk mat uten å grave dypt i kjøkkenøkonomien? Svaret er kort og godt: kål. Derfor ba vi kokken vår Fredrik Juhlin om å dele noen av sine favorittoppskrifter med akkurat denne edle råvaren. Og så passet vi på å spørre han og kollegaene i våre prøvekjøkken, om hvilken som er deres favorittkål nummer en.

”Min favorittkål blant kålsortene er svartkål. Den har en fantastisk dyp og nøtteaktig smak, spesielt hvis man steker den."  Fredrik Juhlin, kokk, Sverige

”Vårens første spisskål er helt klart min favoritt. Når den er i sesong finnes det ingenting bedre å legge på grillen. Smaken er søt og du trenger ikke å tilføre noe annet enn salt og pepper. Steker du den lenge karamelliseres den og du får frem masse av umami. Sist, men ikke minst, gir spisskål også en veldig god buljong.” Tommi Virranta, kokk, Finland

Grønnkål! For det første syns jeg den er magisk god. Ellers er den allsidig, inneholder fantastisk mye næring og kan spises både rå, stekt og braisert.” Daniel Müllern, kokk, Sverige

”Hvis jeg må velge bare én eneste kålsort, må det bli savoykål. Hvorfor? På grunn av fargen og den luftige og krusete strukturen. Generelt er savoykål mye tynnere enn vanlig kål og fargen er dyp grønn. Savoykål er også den beste kålen for å lage min barndomsfavoritt kålruletter.” Sami Lamminaho, kokk, Finland