Sopp- & jordskokksuppe med smørstekte epler
Jordskokk er en smaksrik rotgrønnsak som passer godt sammen med sopp. Derfor har vi toppet denne varianten med sopp for å få den herlige høstfølelsen. En rett som passer like bra til lunsj som til middag og både forrett og hovedrett.

Ingredienser
Suppe:
-
Hvitløk, hakket 10.0 g
-
Sjalottløk, hakket 150.0 g
-
Jordskokk 300.0 g
-
Sjampignon 300.0 g
-
Smør 40.0 g
-
Hvitvin 2.0 dl
-
Vann 18.0 dl
-
Salt 10.0 g
-
Vann 20.0 cl
Til servering:
-
Epler, syrlige, skiver i båter 200.0 g
-
Smør 15.0 g
-
Timian, fersk
Fremgangsmåte
-
Suppe:
- Sauter sjalottløk og hvitløk mykt i flytende margarin.
- Tilsett jordskokk og sopp og sauter videre til soppens væske har dampet bort.
- Tilsett vinen og la den koke inn. Tilsett vann og fløte, og la det syde i 20 minutter.
- Bland maisstivelse med kaldt vann og jevn suppen.
- Smak til med kyllingfond, soppfond, salt og pepper.
-
Til servering: