Sopp- & jordskokksuppe med smørstekte epler
Jordskokk er en smaksrik rotgrønnsak som passer godt sammen med sopp. Derfor har vi toppet denne varianten med sopp for å få den herlige høstfølelsen. En rett som passer like bra til lunsj som til middag og både forrett og hovedrett.

Ingredienser
Sopp- & jordskokksuppe med smørstekte epler
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Suppe:
Hvitløk, hakket
/g
10.0 g
0%
Sjalottløk, hakket
/g
150.0 g
0%
Jordskokk
/g
300.0 g
0%
Sjampignon
/g
300.0 g
0%
Smør
/g
40.0 g
0%
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/dl
3.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Hvitvin
/dl
2.0 dl
0%
Vann
/dl
18.0 dl
0%
Margarin, flytende
/dl
0.0 dl
0%
Knorr Kyllingfond konsentrat 50L
/cl
50.0 cl
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Salt
/g
10.0 g
0%
MAIZENA Økologisk Maisstivelse 2,5kg
/g
15.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Vann
/cl
20.0 cl
0%
Til servering:
Epler, syrlige, skiver i båter
/g
200.0 g
0%
Smør
/g
15.0 g
0%
Timian, fersk
/g
0.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Suppe:
-
Hvitløk, hakket 10.0 g
-
Sjalottløk, hakket 150.0 g
-
Jordskokk 300.0 g
-
Sjampignon 300.0 g
-
Smør 40.0 g
-
Hvitvin 2.0 dl
-
Vann 18.0 dl
-
Margarin, flytende
-
Salt 10.0 g
-
Vann 20.0 cl
Til servering:
-
Epler, syrlige, skiver i båter 200.0 g
-
Smør 15.0 g
-
Timian, fersk
Fremgangsmåte
-
Suppe:
- Sauter sjalottløk og hvitløk mykt i flytende margarin.
- Tilsett jordskokk og sopp og sauter videre til soppens væske har dampet bort.
- Tilsett vinen og la den koke inn. Tilsett vann og fløte, og la det syde i 20 minutter.
- Bland maisstivelse med kaldt vann og jevn suppen.
- Smak til med kyllingfond, soppfond, salt og pepper.
-
Til servering: