Gresskar- og gulrotsuppe med reker og blåskjell
Det grønlandske kjøkkenet har de senere årene fått stadig mer oppmerksomhet, takket være sterkt lokalt preg, uvanlige ingredienser som hval og ikke minst alle råvarene fra ishavet. At skalldyr fra Grønland hører til blant verdens aller beste kommer av den ekstremt langsomme veksten i det iskalde vannet, som gjør at kjøttet i rekene blir fastere og smaken mer konsentrert.

Ingredienser
Gresskar- og gulrotsuppe med reker og blåskjell
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Gresskar- og gulrotsuppe
Gulrot
/g
500.0 g
0%
Gresskarkjøtt (ferdig renset for skall og frø)
/g
500.0 g
0%
Knorr Professional Ingefær Puré 750g
/g
20.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Løk, gul
/g
100.0 g
0%
Vann
/l
3.0 l
0%
Knorr Hummerfond konsentrat 50L
/ml
60.0 ml
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Skalldyr og produkter derav: Ja
Appelsin, saften av
/dl
3.0 dl
0%
Chili, finhakket
/g
5.0 g
0%
Salt
/g
6.0 g
0%
Blåskjell, vasket
/kg
1.0 kg
0%
Reker, ferdig skrelt
/g
500.0 g
0%
Dill, frisk
/g
20.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Gresskar- og gulrotsuppe
-
Gulrot 500.0 g
-
Gresskarkjøtt (ferdig renset for skall og frø) 500.0 g
-
Løk, gul 100.0 g
-
Vann 3.0 l
-
Appelsin, saften av 3.0 dl
-
Chili, finhakket 5.0 g
-
Salt 6.0 g
-
Blåskjell, vasket 1.0 kg
-
Reker, ferdig skrelt 500.0 g
-
Dill, frisk 20.0 g
Fremgangsmåte
-
Gresskar- og gulrotsuppe
- Fres gulrot, gresskar, ingefær og løk i margarin.
- Hell på vann, hummerfond og appelsinsaft. Kok opp, senk varmen til lav og la det småkoke til grønnsakene er ferdige. Smak til med chili etter smak, samt salt. Blend suppen.