Det grønlandske kjøkkenet har de senere årene fått stadig mer oppmerksomhet, takket være sterkt lokalt preg, uvanlige ingredienser som hval og ikke minst alle råvarene fra ishavet. At skalldyr fra Grønland hører til blant verdens aller beste kommer av den ekstremt langsomme veksten i det iskalde vannet, som gjør at kjøttet i rekene blir fastere og smaken mer konsentrert.

Ingredienser
Gresskar- og gulrotsuppe
-
Gulrot 500.0 g
-
Gresskarkjøtt (ferdig renset for skall og frø) 500.0 g
-
Løk, gul 100.0 g
-
Vann 3.0 l
-
Appelsin, saften av 3.0 dl
-
Chili, finhakket 5.0 g
-
Salt 6.0 g
-
Blåskjell, vasket 1.0 kg
-
Reker, ferdig skrelt 500.0 g
-
Dill, frisk 20.0 g
Fremgangsmåte
-
Gresskar- og gulrotsuppe
- Fres gulrot, gresskar, ingefær og løk i margarin.
- Hell på vann, hummerfond og appelsinsaft. Kok opp, senk varmen til lav og la det småkoke til grønnsakene er ferdige. Smak til med chili etter smak, samt salt. Blend suppen.