Ingredienser
Bakt sellerirot
-
Sellerirot 250.0 g
-
Olje, nøytral 10.0 ml
Pesto
-
Grønnkål 50.0 g
-
Olje, nøytral 1.5 dl
-
Gresskarkjerner 50.0 g
-
Parmesanost, revet 50.0 g
Garnering
-
Gul løk, skrelt og skivet 100.0 g
-
Sopp, blandet 150.0 g
-
Pizzabunn 1.0 stk
-
Ost, revet 100.0 g
-
Kål
Fremgangsmåte
-
Bakt sellerirot
- Gni inn selleriroten med olje og bak i ovnen på 230 grader i 20 minutter. Senk temperaturen til 150 grader og bak til kjernetemperaturen viser 85 grader.
- Ta ut selleriroten av ovnen og skjær den i mindre biter. Salte og pepre.
-
Pesto
- Bland grønnkål, olje, parmesan og gresskarkjerner til pestoen.
-
Garnering
- Stek sopp og løk og smak til med salt.
- Smak til fraiche med krydderpasta etter ønsket styrke.
- Smør fraichen på pizzadeigen og topp med ost. Stek i ovnen på 230 grader i ca. 10 min.
- Topp pizzaen med nystekt sopp og løk, bakt sellerirot og pesto. Avslutt med å garnere pizzaen med blandet kål.