Menu

Ingredienser

+

Skrei

Hummersaus


Skrei betyr å vandre. Skreien er på vandring fra januar til april. Det er omtrent en halv milliard torsk som legger i vei for å formere seg, først og fremst ved Lofoten. Det er bare i dette tidsrommet det er mulig å fiske skrei, og det er en gammel og godt etablert tradisjon å fiske og spise skreien.

...

Fremgangsmåte

  1. Skrei

    1. Skjær fisken i porsjonsbiter, legg dem på et stekebrett og dryss med salt.
    2. Damp brokkoli og fennikel. Vend inn vinaigretten og smak til med salt.
    3. Forvarm ovnen til 100°C. Bak fisken i ovnen til den har en kjernetemperatur på 45°C.
  2. Hummersaus

    1. Kok opp Piske, vann og hummerfond.
  3. Servering

    1. Server fisken rykende varm sammen med saus og grønnsaker.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny