Skrei betyr å vandre. Skreien er på vandring fra januar til april. Det er omtrent en halv milliard torsk som legger i vei for å formere seg, først og fremst ved Lofoten. Det er bare i dette tidsrommet det er mulig å fiske skrei, og det er en gammel og godt etablert tradisjon å fiske og spise skreien.

Ingredienser
Skrei
-
Skreifilet eller torskefilet 1300.0 g
-
Salt 14.0 g
-
Fennikel 400.0 g
-
Brokkolibuketter 400.0 g
Hummersaus
-
Vann 2.0 dl
Fremgangsmåte
-
Skrei
- Skjær fisken i porsjonsbiter, legg dem på et stekebrett og dryss med salt.
- Damp brokkoli og fennikel. Vend inn vinaigretten og smak til med salt.
- Forvarm ovnen til 100°C. Bak fisken i ovnen til den har en kjernetemperatur på 45°C.
-
Hummersaus
- Kok opp Piske, vann og hummerfond.
-
Servering
- Server fisken rykende varm sammen med saus og grønnsaker.