Skrei fra Lofoten med fennikel, brokkoli og hummersaus
Skrei betyr å vandre. Skreien er på vandring fra januar til april. Det er omtrent en halv milliard torsk som legger i vei for å formere seg, først og fremst ved Lofoten. Det er bare i dette tidsrommet det er mulig å fiske skrei, og det er en gammel og godt etablert tradisjon å fiske og spise skreien.

Ingredienser
Skrei fra Lofoten med fennikel, brokkoli og hummersaus
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Skrei
Skreifilet eller torskefilet
/n/a
1300.0 n/a
0%
Salt
/g
14.0 g
0%
Fennikel
/g
400.0 g
0%
Brokkolibuketter
/g
400.0 g
0%
Hellmann's Citrus Vinaigrette 1L
/ml
30.0 ml
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Hummersaus
Vann
/dl
2.0 dl
0%
Knorr Hummerfond konsentrat 50L
/ml
10.0 ml
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Skalldyr og produkter derav: Ja
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/dl
2.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Skrei
-
Skreifilet eller torskefilet 1300.0 n/a
-
Salt 14.0 g
-
Fennikel 400.0 g
-
Brokkolibuketter 400.0 g
Hummersaus
-
Vann 2.0 dl
Fremgangsmåte
-
Skrei
- Skjær fisken i porsjonsbiter, legg dem på et stekebrett og dryss med salt.
- Damp brokkoli og fennikel. Vend inn vinaigretten og smak til med salt.
- Forvarm ovnen til 100°C. Bak fisken i ovnen til den har en kjernetemperatur på 45°C.
-
Hummersaus
- Kok opp Piske, vann og hummerfond.
-
Servering
- Server fisken rykende varm sammen med saus og grønnsaker.