Gresskarsuppe med ingefær og chili
I Ecuador er det vanlig å servere suppe. En av favorittene er gresskarsuppen som lages på calabaza, som er et lite, avlangt og grønt gresskar med oransje fruktkjøtt. I Norden er det lettest å få tak i butternut-gresskar, og det går like fint å bruke det i denne retten.

Ingredienser
Gresskarsuppe med ingefær og chili
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Suppen
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/dl
1.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Margarin, flytende
/ml
10.0 ml
0%
Knorr Hønsebuljong Lavsalt 125L
/n/a
8.0 n/a
0%
.png)
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Butternut-gresskar, i biter
/kg
2.0 kg
0%
gul løk, hakket
/g
160.0 g
0%
Epler, syrlige, skiver i båter
/g
360.0 g
0%
Vann
/l
2.0 l
0%
Sitronsaft
/ml
60.0 ml
0%
Sitronskall
/g
0.0 g
0%
Paprika, røkt
/g
2.0 g
0%
Chili pulver
/g
2.0 g
0%
Ingefær, revet
/g
40.0 g
0%
Hvitløk, hakket
/g
24.0 g
0%
Knorr Kyllingfond konsentrat 50L
/ml
60.0 ml
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Til servering
Gresskarkjerner
/g
50.0 g
0%
Koriander, frisk
/g
12.0 g
0%
Yoghurt, naturell
/dl
15.0 dl
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Suppen
-
Margarin, flytende 10.0 ml
-
Butternut-gresskar, i biter 2.0 kg
-
gul løk, hakket 160.0 g
-
Epler, syrlige, skiver i båter 360.0 g
-
Vann 2.0 l
-
Sitronsaft 60.0 ml
-
Sitronskall
-
Paprika, røkt 2.0 g
-
Chili pulver 2.0 g
-
Ingefær, revet 40.0 g
-
Hvitløk, hakket 24.0 g
Til servering
-
Gresskarkjerner 50.0 g
-
Koriander, frisk 12.0 g
-
Yoghurt, naturell 15.0 dl
Fremgangsmåte
-
Suppen
- Fres løk, gresskar og eple i margarin i 5 minutter. Rør i blandingen med jevne mellomrom.
- Tilsett vann og hønsebuljong, og la gresskaret småkoke i væsken i 20 minutter, til den er mør.
- Hell på Piske, sitronsaft og -skall, røkt paprika, chili, hvitløk, ingefær og kyllingfond, og kok opp. Blend suppen til den er glatt.
-
Til servering
- Server suppen med ristede gresskarkjerner, fersk koriander og en skje med yoghurt på toppen. Nybakt brød og ost er også godt til.