I Ecuador er det vanlig å servere suppe. En av favorittene er gresskarsuppen som lages på calabaza, som er et lite, avlangt og grønt gresskar med oransje fruktkjøtt. I Norden er det lettest å få tak i butternut-gresskar, og det går like fint å bruke det i denne retten.

Ingredienser
Suppen
-
Butternut-gresskar, i biter 2.0 kg
-
gul løk, hakket 160.0 g
-
Epler, syrlige, skiver i båter 360.0 g
-
Vann 2.0 l
-
Sitronsaft 60.0 ml
-
Sitronskall
-
Paprika, røkt 2.0 g
-
Chili pulver 2.0 g
-
Ingefær, revet 40.0 g
-
Hvitløk, hakket 24.0 g
Til servering
-
Gresskarkjerner 50.0 g
-
Koriander, frisk 12.0 g
-
Yoghurt, naturell 15.0 dl
Fremgangsmåte
-
Suppen
- Fres løk, gresskar og eple i margarin i 5 minutter. Rør i blandingen med jevne mellomrom.
- Tilsett vann og hønsebuljong, og la gresskaret småkoke i væsken i 20 minutter, til den er mør.
- Hell på Piske, sitronsaft og -skall, røkt paprika, chili, hvitløk, ingefær og kyllingfond, og kok opp. Blend suppen til den er glatt.
-
Til servering
- Server suppen med ristede gresskarkjerner, fersk koriander og en skje med yoghurt på toppen. Nybakt brød og ost er også godt til.