Brenneslesuppe med posjerte egg og OnionBahji
En god og spennende suppe som tar med smaksløkene på et eventyr. Jevnes før servering.

Ingredienser
Brenneslesuppe med posjerte egg og OnionBahji
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€18000.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Suppe:
Sellerirot
/g
300.0 g
0%
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
5.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Sitron
/stk
1.0 stk
0%
Smør
/g
30.0 g
0%
Brennesle, forvellede
/g
300.0 g
0%
gul løk, hakket
/g
100.0 g
0%
Knorr Økologisk Grønnsaksbuljong Lavsalt 125L
/g
10.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Vann
/l
1.0 l
0%
Posjerte egg:
Egg
/stk
5.0 stk
0%
Onion Bahji:
Sølvløk
/g
80.0 g
0%
Kikertmel
/dl
1.5 dl
0%
MAIZENA Økologisk Maisstivelse 2,5kg
/g
12.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Knorr Professional Ingefær Puré 750g
/g
10.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Knorr Professional Karri Puré 750g
/g
10.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Koriander, frisk
/g
24.0 g
0%
Spisskummen, malt
/g
2.0 g
0%
Frityrolje
/l
2.0 l
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Suppe:
-
Sellerirot 300.0 g
-
Sitron 1.0 stk
-
Smør 30.0 g
-
Brennesle, forvellede 300.0 g
-
gul løk, hakket 100.0 g
-
Vann 1.0 l
Posjerte egg:
-
Egg 5.0 stk
Onion Bahji:
-
Sølvløk 80.0 g
-
Kikertmel 1.5 dl
-
Koriander, frisk 24.0 g
-
Spisskummen, malt 2.0 g
-
Frityrolje 2.0 l
Fremgangsmåte
-
Suppe:
- Skjær selleri og løk i små biter, stek bitene og tilsett vann og buljongen. La det koke til selleriroten er myk.
- Jevn suppen med en stavmikser eller blender og hell tilbake i gryten. Tilsett fraiche og piske. Smak til med salt, pepper og sitron.
- Jevn suppen sammen med de forvellede brenneslene før servering.
-
Posjerte egg:
- Posjer eggene til en passe konsistens.
-
Onion Bahji:
- Skjær løken i skiver og finhakk koriander, tilsett salt og la stå i ca. 20 min.
- Bland inn resten av ingrediensene og smak til med spisskummen og karripuré. Tilsett litt vann hvis den blir for tørr.
- Varm oljen og tilsett en teskje av røren. Friteres til de er gyllenbrune.