Brenneslesuppe med posjerte egg og OnionBahji
En god og spennende suppe som tar med smaksløkene på et eventyr. Jevnes før servering.

Ingredienser
Suppe:
-
Sellerirot 300.0 g
-
Sitron 1.0 stk
-
Smør 30.0 g
-
Brennesle, forvellede 300.0 g
-
gul løk, hakket 100.0 g
-
Vann 1.0 l
Posjerte egg:
-
Egg 5.0 stk
Onion Bahji:
-
Sølvløk 80.0 g
-
Kikertmel 1.5 dl
-
Koriander, frisk 24.0 g
-
Spisskummen, malt 2.0 g
-
Frityrolje 2.0 l
Fremgangsmåte
-
Suppe:
- Skjær selleri og løk i små biter, stek bitene og tilsett vann og buljongen. La det koke til selleriroten er myk.
- Jevn suppen med en stavmikser eller blender og hell tilbake i gryten. Tilsett fraiche og piske. Smak til med salt, pepper og sitron.
- Jevn suppen sammen med de forvellede brenneslene før servering.
-
Posjerte egg:
- Posjer eggene til en passe konsistens.
-
Onion Bahji:
- Skjær løken i skiver og finhakk koriander, tilsett salt og la stå i ca. 20 min.
- Bland inn resten av ingrediensene og smak til med spisskummen og karripuré. Tilsett litt vann hvis den blir for tørr.
- Varm oljen og tilsett en teskje av røren. Friteres til de er gyllenbrune.