Menu

Ingredienser

+

Syltelake

  • Eddik 100.0 ml
  • Sukker 180.0 g
  • Vann 3.0 dl
  • Allehånde 5.0 g

Rødbeter

  • Kokte, skrelte og delte rødbeter 850.0 g
  • Eddik 30.0 ml
  • Vann 1.0 dl
  • Gelatin 100.0 g

Syltede rødbeter er et godt tilbehør til mange klassiske retter. Denne varianten er utviklet for pasienter med dysfagi.

...

Fremgangsmåte

  1. Syltelake

    1. Legg ingrediensene i en kjele, kok opp og senk til lav varme. Rør til sukkeret er oppløst.
    2. Del de kokte, skrelte rødbetene i mindre stykker og legg dem i laken. La det trekke i 1 time.
    3. Sil av rødbetene og spar på laken.
  2. Rødbeter

    1. Legg rødbetene i en blender og miks til en fin puré.
    2. Kok opp eddik med vann og rør inn Texture. Tilsett rødbetpuréen og bland sammen.
    3. Fyll rødbetpuréen i egnede former og avkjøl over natten.
  3. TIl severing

    1. Ta rødbetgeléen ut av formene og del i passende biter.
    2. Serveres med noen dråper av syltelaken.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny