Ingredienser
Syltelake
-
Eddik 100.0 ml
-
Sukker 180.0 g
-
Vann 3.0 dl
-
Allehånde 5.0 g
Rødbeter
-
Kokte, skrelte og delte rødbeter 850.0 g
-
Eddik 30.0 ml
-
Vann 1.0 dl
Fremgangsmåte
-
Syltelake
- Legg ingrediensene i en kjele, kok opp og senk til lav varme. Rør til sukkeret er oppløst.
- Del de kokte, skrelte rødbetene i mindre stykker og legg dem i laken. La det trekke i 1 time.
- Sil av rødbetene og spar på laken.
-
Rødbeter
- Legg rødbetene i en blender og miks til en fin puré.
- Kok opp eddik med vann og rør inn Texture. Tilsett rødbetpuréen og bland sammen.
- Fyll rødbetpuréen i egnede former og avkjøl over natten.
-
TIl severing
- Ta rødbetgeléen ut av formene og del i passende biter.
- Serveres med noen dråper av syltelaken.