Småpoteter med tang, hampfrø og sesammajones med syltede hvite asparges
Deilig vegetarrett med smak fra sjø, skog og land

Ingredienser
Småpoteter med tang, hampfrø og sesammajones med syltede hvite asparges
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Sesammajones:
HELLMANN'S Majones Extra Thick, 5kg
/dl
4.0 dl
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Hampfrø
/g
30.0 g
0%
Sesamfrø
/g
30.0 g
0%
Poteter og asparges:
Poteter Og Asparges
/
0.0
0%
Asparges, hvite
/stk
20.0 stk
0%
Amadinepoteter
/kg
1.0 kg
0%
Ristet tang, svart
/g
25.0 g
0%
Eddik av eplecider
/dl
3.0 dl
0%
Vann
/dl
3.0 dl
0%
Rørsukker
/g
50.0 g
0%
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
20.0 g
0%

Gurkemeie
/g
3.0 g
0%
Salt og pepper
/g
0.0 g
0%
Rapsolje
/dl
0.0 dl
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Sesammajones:
-
Hampfrø 30.0 g
-
Sesamfrø 30.0 g
Poteter og asparges:
-
Poteter Og Asparges
-
Asparges, hvite 20.0 stk
-
Amadinepoteter 1.0 kg
-
Ristet tang, svart 25.0 g
-
Eddik av eplecider 3.0 dl
-
Vann 3.0 dl
-
Rørsukker 50.0 g
-
Gurkemeie 3.0 g
-
Salt og pepper
-
Rapsolje
Fremgangsmåte
-
Sesammajones:
- Rist hampfrø og sesam i pannen. Avkjøl og knus de i en kaffekvern, bland pulveret med majones.
-
Poteter og asparges:
- Kok poteter og del dem i to. Skrell og rens asparges.
- Kok opp vann, eddik, sukker, Umami og gurkemeie. Juster evt. smaken med litt salt og pepper.
- Legg aspargesen i laken og la de koke raskt så de fortsatt er faste og sprø. La de avkjøles raskt i laken.
- Bland de kokte potetene med rapsolje, salt og litt knust sort ristet tang.
- Anrett sammen med sesammajones og pynt evt. med gjøkesyre, kvernet pepper og noen dråper rapsolje.