Ingredienser
Sesammajones:
-
Hampfrø 30.0 g
-
Sesamfrø 30.0 g
Poteter og asparges:
-
Poteter og asparges
-
Asparges, hvite 20.0 stk
-
Amadinepoteter 1.0 kg
-
Ristet tang, svart 25.0 g
-
Eddik av eplecider 3.0 dl
-
Vann 3.0 dl
-
Rørsukker 50.0 g
-
Gurkemeie 3.0 g
-
Salt og pepper
-
Rapsolje
Fremgangsmåte
-
Sesammajones:
- Rist hampfrø og sesam i pannen. Avkjøl og knus de i en kaffekvern, bland pulveret med majones.
-
Poteter og asparges:
- Kok poteter og del dem i to. Skrell og rens asparges.
- Kok opp vann, eddik, sukker, Umami og gurkemeie. Juster evt. smaken med litt salt og pepper.
- Legg aspargesen i laken og la de koke raskt så de fortsatt er faste og sprø. La de avkjøles raskt i laken.
- Bland de kokte potetene med rapsolje, salt og litt knust sort ristet tang.
- Anrett sammen med sesammajones og pynt evt. med gjøkesyre, kvernet pepper og noen dråper rapsolje.