Ingredienser
Rødkålsalat:
-
Rødkål 0.6 kg
-
Salt 10.0 g
-
Eple, revet 200.0 g
-
Persille, hakket 10.0 g
-
Pepper, svart 2.0 g
Pannebrød:
-
Hvetemel 400.0 g
-
Speltmel 200.0 g
-
Vann 0.5 l
Solsikke- og fennikelpesto:
-
Solsikkekjerner 1.0 dl
-
Fennikelfrø 40.0 g
-
Persille, hakket 120.0 g
-
Dill, frisk 120.0 g
-
Rapsolje 1.3 dl
-
Hvit ost, vellagret 100.0 g
-
Salt 6.0 g
Sylteagurker:
-
Agurk, syltet, i tynne skiver 0.8 kg
-
Eddik av eplecider 1.0 dl
-
Sukker 200.0 g
-
Vann 2.0 dl
Til servering:
-
Romanosalat 400.0 g
Fremgangsmåte
-
Rødkålsalat:
- Strimle rødkål, riv eple og bland med persille, sitrusvinaigrette og hvitløkpuré.
-
Pannebrød:
- Bland mel, vann og salt, og elt i en kjøkkenmaskin.
- Del deigen i 10 like stykker. Kjevle ut deigen til den er på størrelse med en stekepanne.
- Forvarm en tørr stekepanne, stek på begge sider og pass på at sidene har fått god farge.
-
Solsikke- og fennikelpesto:
- Rist solsikkefrøene og fennikelfrøene, bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn blanding.
-
Sylteagurker:
- Bland halvparten av vannet med sukkeret, varm opp og rør om til sukkeret er oppløst.
- La blandingen avkjøle og tilsett resten av vannet og eddiken.
- Hell væsken over agurkene – dette skal helst gjøres dagen i forveien. Oppbevares kjølig.
-
Til servering:
- Smør pestoen på brødet, legg på romanosalat, rødkålsalat, majones, fraiche og sylteagurk.
- Rull brødet sammen til en wrap – pass på at den rulles stramt.