Billig mat, maksimalt med smak!
Her er alt maksimalt godt til minimal pris. God budsjettmat helt enkelt.
Vi har samlet 33 av våre mest populære budsjettoppskrifter så du kan fortsette å lage god mat med riktig smak, men fortsatt ha et øye på budsjettet. Tenk sesongmat, rotgrønnsaker, kål og herlige grønnsaker med masse god smal og vakre farger. Belgevekster og egg er et selvfølgelig budsjettprotein, men noen fisker, blåskjell og kylling kan lett passe inn i et kostnadsbesparende budsjett en gang iblant. Godt måltid!
De første i USA som hadde løkringer på menyen, var Kirbys Pig stand, som åpnet i Texas i 1921. Kirbys var også den første drive-in-restauranten i USA, og den revolusjonerte den amerikanske måten å spise på. Restauranten la grunnlaget for måten blant annet McDonalds og Burger King serverer mat på.
I det islandske kjøkkenet er det veldig vanlig med lam, og selvfølgelig fisk, siden Island har enorm nærhet til havet. Mange tradisjonelle teknikker kommer fra det gamle kjøkkenet, der oppbevaringsmetoden også ble en smaksetter, som marinering, melkesyre, tørking og røking.
Dette er en lett krydret og frisk gulrotsuppe med smak fra Nord-India, suppen er både mettende og enkel å lage. Server den gjerne med frisk koriander, kokt ris eller indisk nanbrød.
En herlig vegetarrett smaksatt brunet smørvinaigrette med Knorr Professional Demi Glace. Hasselnøttene kan byttes ut med andre ristede nøtter.
«Mankeesh», eller «Manakeesh» som den også kalles, kommer fra Libanon, men har faktisk sitt opphav i det man kaller for «Levanten», som er en generell beskrivelse av alle landene som ligger øst for Italia.
Den arabiske «pizzaen» oppsto da kvinnene for mange år siden gikk til de store fellesovnene på markedene tidlig på morgenen for å bake dagens brød. De stekte samtidig et lite flatbrød med forskjellig typer fyll, og dette brødet ble gjerne spist til frokost. I dag finner du Manakeesh mange steder på markeder og på gaten i Libanon, enten servert som pizza eller rullet sammen som et matbrød.
Et perfekt tilbehør til hovedretten eller som en av flere retter til buffeten. Rotgrønnsakene kan varieres etter hva som passer deg best. Klimasmart oppskrift 🌱
Tradisjonelle desserter med innvandrerpåvirkning kombinert med rik tilgjengelighet av rørsukker har skapt et bredt utvalg av søte bakverk og desserter i Brasil. Creme Brûlée er opprinnelig en klassisk fransk vanilje krem dessert med sparken karamell. Her er en variant som ikke trenger å bli bakt i ovnen, og det er derfor det er flott å lage mange. Prøv å smakssette Creme Brûleé med smaker som appelsinskall og kanel, anis, ingefær eller sitron og timian.
En salat som blir riktig mettende takket være kikerter og linser. Dressing laget av kokosmelk og lime gir interessante smaker sammen med søtpotetene.
Kalkunfilet med herlig appelsinsjy. Og med Knorr Timian Krydderpasta får du smaken av frisk timian uavhengig av årstid!
Okonomyakier en japansk pannekake som man kan fylle med nesten alle salgs fyll. Pannekakene stekes sprø og serveres sammen med soyamajones.
Det du får:
- Tilgang til gratis kokkeopplæring
- De beste oppskriftene og tipsene fra kokker over hele verden
- De nyeste kulinariske trendene