Sprø løkringer i beerbatter med to dipper
De første i USA som hadde løkringer på menyen, var Kirbys Pig stand, som åpnet i Texas i 1921. Kirbys var også den første drive-in-restauranten i USA, og den revolusjonerte den amerikanske måten å spise på. Restauranten la grunnlaget for måten blant annet McDonalds og Burger King serverer mat på.

Ingredienser
Sprø løkringer i beerbatter med to dipper
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Beer batter
Hvetemel
/g
500.0 g
0%
Egg
/g
60.0 g
0%
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
20.0 g
0%

vann, lunket
/dl
2.0 dl
0%
Margarin, flytende
/dl
0.1 dl
0%
Sukker
/g
5.0 g
0%
Øl
/dl
4.0 dl
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Pepper, svart
/g
2.0 g
0%
Eggehvite
/dl
1.2 dl
0%
Gul løk, skrelt og skivet
/g
600.0 g
0%
Frityrolje
/l
2.0 l
0%
Spicy Hellmann's dipp
HELLMANN'S Real majones, 2L Spann
/dl
2.0 dl
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Paprika krydda
/n/a
3.0 n/a
0%
Chili pulver
/n/a
2.0 n/a
0%
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
10.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Knorr Kyllingfond konsentrat 50L
/ml
15.0 ml
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Sweet & Sour-dipp
Knorr Sunshine Chili (chili/hvitløk) 1L
/dl
1.5 dl
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Eddik av eplecider
/dl
0.5 dl
0%
Brunt sukker
/g
50.0 g
0%
Koriander, frisk
/g
18.0 g
0%
Rødløk, finhakket
/g
50.0 g
0%
Eple, i terninger
/g
75.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Beer batter
-
Hvetemel 500.0 g
-
Egg 60.0 g
-
vann, lunket 2.0 dl
-
Margarin, flytende 0.1 dl
-
Sukker 5.0 g
-
Øl 4.0 dl
-
Salt 5.0 g
-
Pepper, svart 2.0 g
-
Eggehvite 1.2 dl
-
Gul løk, skrelt og skivet 600.0 g
-
Frityrolje 2.0 l
Spicy Hellmann's dipp
-
Paprika krydda 3.0 n/a
-
Chili pulver 2.0 n/a
Sweet & Sour-dipp
-
Eddik av eplecider 0.5 dl
-
Brunt sukker 50.0 g
-
Koriander, frisk 18.0 g
-
Rødløk, finhakket 50.0 g
-
Eple, i terninger 75.0 g
Fremgangsmåte
-
Beer batter
- Mel, egg, Umami, sukker, vann, øl, margarin, salt og pepper vispes sammen til en glatt røre og settes kjølig i minst 1 time.
- Eggehvitene stivpiskes og vendes inn i røren.
- Løkringene dyppes i deigen og stekes i 175°C varm olje til de er sprø og gylne. Legg ringene på papir og dryss gjerne med salt eller en annen form for krydder.
-
Spicy Hellmann's dipp
- Alle ingrediensene røres sammen og smakes til med salt og pepper.
-
Sweet & Sour-dipp
- Sunshine Chili, eplecidereddik, brunt sukker og hakket koriander vispes sammen.
- Til slutt tilsettes rødløk og eple.