Vegetarschnitzel med kapers, stekte potetkuler, løksjy og fritert persille
Schnitzel vegetar med en løksjy som danner en kraftig basis for retten.

Ingredienser
Schnitzel:
-
Poteter, skrelt 375.0 g
-
Gulrot 250.0 g
-
gul løk, hakket 125.0 g
-
Gul løk i små terninger 200.0 g
-
Byggryn 0.75 kg
-
Timian, tørket 100.0 g
-
Kapers 100.0 g
-
Egg 200.0 g
-
Strøkavring 0.6 kg
Potetkuler:
-
Potetkuler 1.5 kg
-
Flaksalt 5.0 g
Løksjy:
-
Gul løk, skrelt og skivet 0.8 kg
-
Vann 1.0 l
-
Balsamicoeddik 0.1 dl
-
Knorr Professional Middelhavsurter Puré 750g - delistet! 20.0 g
Fritert persille:
-
Persilleblad, strimlet 40.0 g
-
Frityrolje 5.0 dl
Fremgangsmåte
-
Schnitzel:
- Sett stekeovnen på 230 grader.
- Stek poteter, gulrøtter og løk til de er myke tvers igjennom og har fått god farge.Bland alt grovt.
- Stek løken med margarin og timian til den har fått gyllen farge.
- Bland inn de øvrige ingrediensene og la det hele stå et par minutter, slik at Snowflake-stivelsen suger til seg væske.
- Form schnitzelen, dryss over Maizena gjennom en sil, pensle med egg og avslutt med strøkavring.
- Stek schnitzlene i flytende margarin til den har en gyllen farge på begge sider.
-
Potetkuler:
- Damp eller koke potetene, og la dem avkjøle.
- Stek dem gylne i flytende margarin, og tilsett flaksalt.
-
Løksjy:
- Sauter løken i en panne med flytende margarin til den er myk.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og reduser til halvparten, eller til sjyen har tyknet litt.
-
Fritert persille:
- Varm opp oljen til 160–180 grader, tilsett persillen og friter den raskt. Tilsett litt flaksalt.