Tradisjonelle desserter med innvandrerpåvirkning kombinert med rik tilgjengelighet av rørsukker har skapt et bredt utvalg av søte bakverk og desserter i Brasil. Creme Brûlée er opprinnelig en klassisk fransk vanilje krem dessert med sparken karamell. Her er en variant som ikke trenger å bli bakt i ovnen, og det er derfor det er flott å lage mange. Prøv å smakssette Creme Brûleé med smaker som appelsinskall og kanel, anis, ingefær eller sitron og timian.

Ingredienser
Brûlèe
-
Melk 6.0 dl
-
Kardemommekjerner 18.0 g
-
Rørsukker 50.0 g
-
Kaffebønner 60.0 g
Fremgangsmåte
-
Brûlèe
- Kok opp Piske, melk, kaffebønner og kardemommefrø på moderat varme, la det småkoke i noen minutter. Sett til side og la fløtemelken trekke i 30 minutter.
- Bland Crème Brûlée-pulver med en del av fløtemelken, og ha deretter fløtemelken i en gryte. Småkok alt sammen på moderat varme i 2 minutter under konstant omrøring.
- Sil av kardemomme og kaffebønner. Tilsett deretter Crème Bruléen og la dem avkjøle i kjøleskapet.
- Ta dessertene ut av kjøleskapet ca 30 minutter før servering. Dryss rørsukker på toppen og karamelisèr dem med en propanbrenner. Serveres umiddelbart!