Timian -og sitronbrûlèe
Creme Brûlée er en klassisk fransk dessert med brent sukker. Desserten er god og serveres vanligvis i porsjoner. Her er en variant som ikke trenger å bli bakt i ovnen, og det er derfor lett å lage til mange. Prøv å smaksette brûléen med for eksempel kaffe og kardemomme, appelsin og kanel eller anis.

Ingredienser
Brûlèe
-
Melk 6 dl
-
Sitronskall, revet 12 g
-
Timian, fersk 9 g
-
Rørsukker 50 g
Fremgangsmåte
-
Brûlèe
- Kok Knorr Piske 31%, melk, sitronskall og frisk hakket timian på moderat varme. Sett til side og la fløtemelken trekke i 30 minutter.
- Bland CARTE D'OR Crème Brûlée tørrvare med en del av fløtemelken. Ha deretter fløtemelken i en gryte, og la alt småkoke på moderat varme i 2 minutter under omrøring.
- Sil bort sitronskall og timian og porsjonèr CARTE D'OR Crème Brûlée i former. La dem avkjøles i kjøleskapet.
- Ta desserten ut av kjøleskapet ca 30 minutter før servering. Strø rørsukker over dessertene og karamelisèr dem med en propanbrenner. Serveres omgående!