Menu

Ingredienser

+

Flatbrød med torsk

  • Torskefilet 400.0 g
  • HELLMANN'S Majones Ekte, 10L 200.0 g
  • Sitronsaft 25.0 ml
  • Salt 30.0 g
  • Syltet Blomkål, Gulbete, Rødløk
  • Rugmel 500.0 g
  • Vann 2.8 l
  • Brønnkarse 25.0 g

I det islandske kjøkkenet er det veldig vanlig med lam, og selvfølgelig fisk, siden Island har enorm nærhet til havet. Mange tradisjonelle teknikker kommer fra det gamle kjøkkenet, der oppbevaringsmetoden også ble en smaksetter, som marinering, melkesyre, tørking og røking.

...

Fremgangsmåte

  1. Flatbrød med torsk

    1. Del torsken i biter og salt dem. Bak ved 100°C i ovn til fisken har en kjernetemperatur på 40°C.
    2. Bland majonesen med sitronsaft og salt.
    3. Bland mel, salt og vann, hell på kokende vann og miks i en eltemaskin.
    4. Kjevl ut deigen ca. 5 mm tykk, prikk små hull i den utkjevlede deigen med en gaffel, forvarm en tørr stekepanne, stek brødet på begge sider og sørg for at begge sidene får skikkelig farge.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny