Flatbrød med torsk, sitronmajones, pickels og brønnkarse
I det islandske kjøkkenet er det veldig vanlig med lam, og selvfølgelig fisk, siden Island har enorm nærhet til havet. Mange tradisjonelle teknikker kommer fra det gamle kjøkkenet, der oppbevaringsmetoden også ble en smaksetter, som marinering, melkesyre, tørking og røking.

Ingredienser
Flatbrød med torsk, sitronmajones, pickels og brønnkarse
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Flatbrød med torsk
Torskefilet
/g
400.0 g
0%
Hellmann's Real Majones 10kg
/g
200.0 g
0%

Sitronsaft
/ml
25.0 ml
0%
Salt
/g
30.0 g
0%
Syltet Blomkål, Gulbete, Rødløk
/
0.0
0%
Rugmel
/g
500.0 g
0%
Vann
/l
2.8 l
0%
Brønnkarse
/g
25.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Flatbrød med torsk
-
Torskefilet 400.0 g
-
Sitronsaft 25.0 ml
-
Salt 30.0 g
-
Syltet Blomkål, Gulbete, Rødløk
-
Rugmel 500.0 g
-
Vann 2.8 l
-
Brønnkarse 25.0 g
Fremgangsmåte
-
Flatbrød med torsk
- Del torsken i biter og salt dem. Bak ved 100°C i ovn til fisken har en kjernetemperatur på 40°C.
- Bland majonesen med sitronsaft og salt.
- Bland mel, salt og vann, hell på kokende vann og miks i en eltemaskin.
- Kjevl ut deigen ca. 5 mm tykk, prikk små hull i den utkjevlede deigen med en gaffel, forvarm en tørr stekepanne, stek brødet på begge sider og sørg for at begge sidene får skikkelig farge.