Nordisk mat er ikke bare godt, trendy og prisvennlig. Det er også klimasmart med korte transportveier og lokalt dyrket i fokus. At det i tillegg er næringsrikt med mye rotgrønnsaker, kål, viltkjøtt, fisk, lokale urter, villplukket sopp, frukt og bær, gjør ikke saken noe dårligere. Mer nordisk på menyen helt enkelt!
Interessen for nordisk mat har neppe avtatt etter 2004 da manifestet for det nye nordiske kjøkkenet ble sammenfattet. Siden den gang har det skjedd mye, og interessen for nygamle teknikker og konserveringsmetoder, smaker, planter og grønnsaker har ikke bare etablert seg, men blitt en folkebevegelse. I dag er surdeigsbrød og lokalt dyrket mer eller mindre hverdagsmat, og sesongtilpassede menyer tilhører ikke lenger et eksklusivt fåtall. Her er et utvalg nordiske oppskrifter fra arkivet vårt.
Knorr Professional Fond Kalv i følge med det danske Kokkelandslaget. Brasert kalveskank smaker skikkelig godt med en saftig eplebasert marinade.
Et streif av Norden i en wraps som passer til de fleste anledninger.
En herlig vegetarrett smaksatt brunet smørvinaigrette med Knorr Professional Demi Glace. Hasselnøttene kan byttes ut med andre ristede nøtter.
Braisering forbindes ofte med de kaldere måneder. En smakfull rett fylt med varme og forskjellige krydder.
Det du får:
- Tilgang til gratis kokkeopplæring
- De beste oppskriftene og tipsene fra kokker over hele verden
- De nyeste kulinariske trendene