Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

Nordisk mat er ikke bare godt, trendy og prisvennlig. Det er også klimasmart med korte transportveier og lokalt dyrket i fokus. At det i tillegg er næringsrikt med mye rotgrønnsaker, kål, viltkjøtt, fisk, lokale urter, villplukket sopp, frukt og bær, gjør ikke saken noe dårligere. Mer nordisk på menyen helt enkelt!

Interessen for nordisk mat har neppe avtatt etter 2004 da manifestet for det nye nordiske kjøkkenet ble sammenfattet. Siden den gang har det skjedd mye, og interessen for nygamle teknikker og konserveringsmetoder, smaker, planter og grønnsaker har ikke bare etablert seg, men blitt en folkebevegelse. I dag er surdeigsbrød og lokalt dyrket mer eller mindre hverdagsmat, og sesongtilpassede menyer tilhører ikke lenger et eksklusivt fåtall. Her er et utvalg nordiske oppskrifter fra arkivet vårt.