Ingredienser
Bakt selleri med brunet smør, bladkål og eple
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€330000.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Saltbakt sellerirot:
Sellerirot
/kg
5.0 kg
0%
Egg
/stk
1.0 stk
0%
Salt
/g
150.0 g
0%
Sellerirotkrem med muskatnøtt:
Sellerirot
/g
450.0 g
0%
Rama Professional Piske 30% Laktosefri 1L
/dl
4.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Eddik av eplecider
/ml
10.0 ml
0%
Muskatnøtt
/g
10.0 g
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
Fritert sellerirot med sitron:
Sellerirot
/g
50.0 g
0%
Matolje
/g
50.0 g
0%
Sitron
/stk
1.0 stk
0%
Brunet smørvinaigrette:
Smør
/g
50.0 g
0%
Knorr Professional Fond Demi Glace 1l
/ml
50.0 ml
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Vann
/ml
50.0 ml
0%
Sopp med bladkål og eple:
Skogsopp
/g
150.0 g
0%
Grønnkål
/g
40.0 g
0%
Eple(r)
/g
300.0 g
0%
Hasselnøtter, gjerne ristet gylne i ovn
/g
100.0 g
0%
Sjalottløk
/g
100.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Saltbakt sellerirot:
-
Sellerirot 5.0 kg
-
Egg 1.0 stk
-
Salt 150.0 g
Sellerirotkrem med muskatnøtt:
-
Sellerirot 450.0 g
-
Eddik av eplecider 10.0 ml
-
Muskatnøtt 10.0 g
-
Salt 10.0 g
Fritert sellerirot med sitron:
-
Sellerirot 50.0 g
-
Matolje 50.0 g
-
Sitron 1.0 stk
Brunet smørvinaigrette:
-
Smør 50.0 g
-
Vann 50.0 ml
Sopp med bladkål og eple:
-
Skogsopp 150.0 g
-
Grønnkål 40.0 g
-
Eple(r) 300.0 g
-
Hasselnøtter, gjerne ristet gylne i ovn 100.0 g
-
Sjalottløk 100.0 g
Fremgangsmåte
-
Saltbakt sellerirot:
- Del selleriroten i to, spar den ene halvdelen til senere. Riv bort skallet på den ene halvdelen med et rivjern så den får en ujevn overflate.
- Legg selleriroten på et bakepapir på en bakeplate med skjæreflaten ned.
- Bland grovsalt med egg og dekk selleriroten med et lag av røren. Strø et ekstra lag med salt over og stek på 200°C i 40 minutter. Ta ut selleriroten etter halve tiden og ta på enda et lag av eggerøren.
- Løft av saltskorpen og del selleriroten i fire tynne deler når den er ferdigstekt.
-
Sellerirotkrem med muskatnøtt:
- Hakk opp den andre delen av selleriroten og legg bitene i en kasserolle med piske og salt. La det koke under lokk i 20 minutter.
- Kjør alt til en jevn pure når pisken er kokt inn.
- Riv over muskat og smak til med salt og eddik. Hold pureen varm på platen.
-
Fritert sellerirot med sitron:
- Rens, del i skiver og strimle selleriroten i tynne strimler. Varm oljen og friter de til de har fått en fin farge.
- Ta opp selleriroten og la den renne av på et papir. Press over sitron og salt.
-
Brunet smørvinaigrette:
- Brunet smør, demi glace og vann mikses sammen og holdes lunt – må ikke koke.
-
Sopp med bladkål og eple:
- Stek sopp i smør, tilsett strimet bladkål og finhakket sjalottløk.
- Anrett sellerirotkrem og den bakte selleriroten i bunnen av tallerken, sammen med den stekte soppen, bladkålen og sjalottløken.
- Dryss over små terninger av hakket eple og nøtter.
- Avslutt med brunet smørvinaigrette, fritert sellerirot og brønnkarse.