Manakeesh – Arabisk pizza med geitost
«Mankeesh», eller «Manakeesh» som den også kalles, kommer fra Libanon, men har faktisk sitt opphav i det man kaller for «Levanten», som er en generell beskrivelse av alle landene som ligger øst for Italia.
Den arabiske «pizzaen» oppsto da kvinnene for mange år siden gikk til de store fellesovnene på markedene tidlig på morgenen for å bake dagens brød. De stekte samtidig et lite flatbrød med forskjellig typer fyll, og dette brødet ble gjerne spist til frokost. I dag finner du Manakeesh mange steder på markeder og på gaten i Libanon, enten servert som pizza eller rullet sammen som et matbrød.

Ingredienser
Manakeesh – Arabisk pizza med geitost
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Pizza
Pizzadeig, ferdig
/g
600.0 g
0%
Egg
/stk
5.0 stk
0%
Geitost, hvit
/g
300.0 g
0%
Chili pulver
/n/a
2.0 n/a
0%
Potetmos, ferdig
/g
200.0 g
0%
Knorr Grønnsaksbuljong 1,5kg
/g
15.0 g
0%
.jpg)
Tomater, friske
/g
200.0 g
0%
Oliven, sort
/g
100.0 g
0%
Saltsyltet sitron
/g
100.0 g
0%
Rosmarin, fersk
/g
20.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Pizza
-
Pizzadeig, ferdig 600.0 g
-
Egg 5.0 stk
-
Geitost, hvit 300.0 g
-
Chili pulver 2.0 n/a
-
Potetmos, ferdig 200.0 g
-
Tomater, friske 200.0 g
-
Oliven, sort 100.0 g
-
Saltsyltet sitron 100.0 g
-
Rosmarin, fersk 20.0 g
Fremgangsmåte
-
Pizza
- Kjevle pizzadeigen tynt ut til store bunner (300 g pizzadeig per pizza).
- Bland egg, halvparten av den ferske hvite geitosten, chili, potetmos og Knorr Grønnsaksbuljong, og smør blandingen på pizzabunnen. Stek i ovnen til den er gyllen og gjennomstekt.
- Legg så på tomat, oliven, saltsyltet sitron (se egen oppskrift) og rosmarin, og stek videre i 2-3 minutter ved høy temperatur. Serveres med det samme!