Ingredienser
Linsegryte:
-
Fersk hvitløk, revet 60.0 g
-
Gul løk i små terninger 200.0 g
-
Stangselleri 278.0 g
-
Gulrot, revet 400.0 g
-
Linser, røde 1.0 kg
-
Søtpotet, revet 400.0 g
-
Vann 3.0 l
Fremgangsmåte
-
Linsegryte:
- Varm en stor kjele og tilsett margarin. Når det er varmt, tilsett løk, hvitløk, selleri, gulrøtter og søtpoteter. Stek i ca. 5 min. eller til grønnsakene begynner å mykne.
- Tilsett krydderpasta og linser. Stek i ytterligere 5 minutter.
- Tilsett vann, Tomatino og buljongpulver.
- Kok opp og la så småputre i ca. 20-30 minutter eller til linsene er myke og ferdige.
- Serveres med pasta eller som en god gryte med brød og salat.