Kremet grateng med purre, selleri og bønner
Bønner er en av de klimasmarte, sunne, økonomiske og gode råvarene som omtales som fremtidens mat. I denne gratengen har vi valgt å bruke den milde og myke cannellonibønnen og toppet herligheten med revet ost og litt sprø frø. Serveres med fordel som varmrett og tilbehør.

Ingredienser
Kremet grateng med purre, selleri og bønner
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Saus:
Margarin, flytende
/dl
0.9 dl
0%
Persillerot, terninger
/kg
1.0 kg
0%
Purreløk, skivet
/kg
0.9 kg
0%
Timian, fersk
/g
3.0 g
0%
Laurbærblad
/stk
2.0 stk
0%
MAIZENA Økologisk Maisstivelse 2,5kg
/g
45.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Knorr Økologisk Grønnsaksbuljong Lavsalt 125L
/g
15.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
5.0 g
0%

Vann
/l
0.9 l
0%
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/l
0.6 l
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Cannellonibønner
/kg
0.8 kg
0%
Salt
/g
25.0 g
0%
Topping:
Ost, revet
/g
50.0 g
0%
Bokhvetefrø
/g
0.0 g
0%
Melonkjerner
/g
0.0 g
0%
Solsikkekjerner
/ml
0.0 ml
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Saus:
-
Margarin, flytende 0.9 dl
-
Persillerot, terninger 1.0 kg
-
Purreløk, skivet 0.9 kg
-
Timian, fersk 3.0 g
-
Laurbærblad 2.0 stk
-
Vann 0.9 l
-
Cannellonibønner 0.8 kg
-
Salt 25.0 g
Topping:
-
Ost, revet 50.0 g
-
Bokhvetefrø
-
Melonkjerner
-
Solsikkekjerner
Fremgangsmåte
-
Saus:
- Stek persillerot og purreløk i margarin og tilsett timian samt laurbærblad. Smak til med salt og pepper. Senk temperaturen og sauter i ytterligere 10 minutter.
- Tilsett maisstivelse og hell på vannet i omganger under omrøring. Kok opp og tilsett grønnsaksbuljong og fløte. La det småkoke i noen minutter før du tilsetter cannellonibønnene.
-
Topping:
- Hell saus og grønnsaker i en GN-form og fordel ost, bokhvete og melonkjerner over gratengen.
- Stekes i kombiovn på 70% og 180 grader i 15 minutter.