Ovnspannekake med kål og tyttebær (glutenfri)
Ovnspannekake til folket! Her er en klassisk oppskrift på en god, gammel venn som dessuten er glutenfri. Vi har valgt å servere braisert kål som godt tilbehør, siden ovnspannekake noen ganger skal få lov til å være bare ovnspannekake. Røren nedenfor kan også stekes som tynne pannekaker på vanlig måte.
/main-header.jpg)
Ingredienser
Ovnspannekake med kål og tyttebær (glutenfri)
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Ovnspannekake:
Vann
/l
1.5 l
0%
Rama Professional Piske 30% Laktosefri 1L
/dl
3.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
MAIZENA Økologisk Maisstivelse 2,5kg
/g
180.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Kikertmel
/n/a
330.0 n/a
0%
Egg
/st
10.0 st
0%
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
15.0 g
0%

Salt
/g
15.0 g
0%
Braisert kål:
Spisskål
/kg
1.5 kg
0%
Margarin, flytende
/dl
0.5 dl
0%
Vann
/dl
3.0 dl
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
Knorr Timian Krydderpasta 340g
/g
20.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Knorr Økologisk Grønnsaksbuljong Lavsalt 125L
/g
5.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Ovnspannekake:
-
Vann 1.5 l
-
Kikertmel 330.0 n/a
-
Egg 10.0 st
-
Salt 15.0 g
Braisert kål:
-
Spisskål 1.5 kg
-
Margarin, flytende 0.5 dl
-
Vann 3.0 dl
-
Salt 10.0 g
Fremgangsmåte
-
Ovnspannekake:
- Visp sammen vann, Piske, Umami, egg, salt, maisstivelse og kikertmel til en jevn røre.
- Hell røren i en smurt GN-form. Stekes i ovn ved 205 grader i 25 minutter.
-
Braisert kål:
- Strimle og fres kålen i flytende margarin i 5 minutter.Tilsett vann og salt.
- Kok opp og la kålen småkoke til vannet er kokt inn, ca. 15 minutter.
- Smak til med timian og nykvernet svart pepper.
-
Tilbehør:
- Server ovnspannekaken med braisert kål og rårørte tyttebær.