Ovnspannekake til folket! Her er en klassisk oppskrift på en god, gammel venn som dessuten er glutenfri. Vi har valgt å servere braisert kål som godt tilbehør, siden ovnspannekake noen ganger skal få lov til å være bare ovnspannekake. Røren nedenfor kan også stekes som tynne pannekaker på vanlig måte.
/main-header.jpg)
Ingredienser
Ovnspannekake:
-
Vann 1.5 l
-
Kikertmel 330.0 g
-
Egg 10.0 st
-
Salt 15.0 g
Braisert kål:
-
Spisskål 1.5 kg
-
Vann 3.0 dl
-
Salt 10.0 g
Fremgangsmåte
-
Ovnspannekake:
- Visp sammen vann, Piske, Umami, egg, salt, maisstivelse og kikertmel til en jevn røre.
- Hell røren i en smurt GN-form. Stekes i ovn ved 205 grader i 25 minutter.
-
Braisert kål:
- Strimle og fres kålen i flytende margarin i 5 minutter.Tilsett vann og salt.
- Kok opp og la kålen småkoke til vannet er kokt inn, ca. 15 minutter.
- Smak til med timian og nykvernet svart pepper.
-
Tilbehør:
- Server ovnspannekaken med braisert kål og rårørte tyttebær.