Dupp i gryta – krydrete kyllingbuljong med frikadeller og grillet brød
Populær julerett, her med asiatiske smaker og kyllingbuljong istedenfor flesk

Ingredienser
Kyllingbuljong
-
Japansk soya 2.0 ss
-
Limeblad 2.0 stk
-
Sichuanpepper 6.0 stk
-
Allehånde bær, hele 3.0 stk
-
Rød chili 1/3 del av
-
Fiskesaus 2.0 ss
-
Sesamolje 2.0 ss
Frikadeller
-
Kyllingkjøttdeig 300.0 g
-
Eggeplommer 2.0 stk
-
Japansk soya 1.0 ss
-
Salt 5.0 g
-
Løk, gul sprøstekt 3.0 ss
-
Sesamolje 2.0 ts
-
Svart Pepper, Knust
-
Til Servering:
-
Surdeigsbrød skiver 10.0 stk
Fremgangsmåte
-
Kyllingbuljong
- Varm kyllingbuljongen med soya, limeblad, pepper og fiskesaus. La stå på middels varme i minst 1 time.
-
Frikadeller
- Bland den kalde kyllingkjøttdeigen med salt, soya, eggeplommer og Rama Professional Piske 31%. Tilsett sesamolje, sprøstekt løk og svartpepper. Form til små frikadeller og legg de i buljongen.
- Lå de trekke i buljongen ca. 25 minutter. Server alt i gryten på bordet med nygrillet brød.