Gresk salat
Gresk salat med syltet rødløk er etter vår mening bedre enn originalen. Maille eddik gjør at smaken i vinaigretten, dressingen, marinaden og ikke minst syltingen når nye høyder.

Ingredienser
Gresk salat
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Syltet rødløk
HVITVINSEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/dl
1.0 dl
0%

Vann
/dl
1.0 dl
0%
Sukker
/dl
1.0 dl
0%
Rødløk
/g
250.0 g
0%
Salaten
Hjertesalat
/g
500.0 g
0%
Bifftomat, skiver
/stk
8.0 stk
0%
Agurk
/stk
2.0 stk
0%
Kalamata oliven, uten stein
/g
250.0 g
0%
Ost, Feta
/g
500.0 g
0%
Knorr B. de Provence Krydderpasta 340g
/g
50.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Tilbehør og servering
HELLMANN'S Real majones, 2L Spann
/dl
5.0 dl
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Ramsløk
/
0.0
0%
Oregano frisk
/g
25.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Syltet rødløk
-
Vann 1.0 dl
-
Sukker 1.0 dl
-
Rødløk 250.0 g
Salaten
-
Hjertesalat 500.0 g
-
Bifftomat, skiver 8.0 stk
-
Agurk 2.0 stk
-
Kalamata oliven, uten stein 250.0 g
-
Ost, Feta 500.0 g
Tilbehør og servering
-
Ramsløk
-
Oregano frisk 25.0 g
Fremgangsmåte
-
Syltet rødløk
- Hurtigsylting; Kutt løk i tynne skiver. Bland maille eddik, sukker og vann til sukkeret er oppløst. Ha i rødløk og la stå til maten er klar.
- Sylting for lagring; Kutt løk. Kok opp eddik, sukker og vann og ha det over rødløk i glass eller annen oppbevaringsboks med lokk. Settes kjølig.
-
Salaten
- Skrell agurk og sylt skrellet i resten av syltelaken til rødløk. Hul gjerne ut kjernen i midten, men ikke kast, brukes heller som gele, gazpacho eller annet til denne eller en annen rett.
- Vask og kutt resterende grønnsaker.
- Bland primerba med litt olje og ha over feta og oliven.
-
Tilbehør og servering
- Bland ramsløkolje, primerba eller pesto i majones som alternativ til originalen, tzatziki.
- Legg opp salaten, og ha på det syltede til slutt.
- Serveres med ekstra oliven, ekstra feta og brød/krutong ved siden.
- Voila