Mini fastelavnsboller
Her er en oppskrift på en saftig fastelavnsbolle fylt med kremete mandelmasse og luftig krem. Nybakte boller slår det meste og er en klassiker!

Ingredienser
Mini fastelavnsboller
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Till mandelmassen
Melk
/ml
100.0 ml
0%
Mandel
/g
200.0 g
0%
Sukker
/g
85.0 g
0%
Kanel, malt
/g
2.0 g
0%
Til hvetedeigen
Melk, hel
/ml
250.0 ml
0%
Gjær, fersk
/g
25.0 g
0%
Sukker
/g
90.0 g
0%
HELLMANN'S Real majones, 2L Spann
/g
100.0 g
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
kanel nylig støttet
/g
5.0 g
0%
Hvetemel
/g
460.0 g
0%
Servering
Melis
/g
20.0 g
0%
Vaniljesukker
/g
2.0 g
0%
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/ml
500.0 ml
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Till mandelmassen
-
Melk 100.0 ml
-
Mandel 200.0 g
-
Sukker 85.0 g
-
Kanel, malt 2.0 g
Til hvetedeigen
-
Melk, hel 250.0 ml
-
Gjær, fersk 25.0 g
-
Sukker 90.0 g
-
kanel nylig støttet 5.0 g
-
Hvetemel 460.0 g
Servering
-
Melis 20.0 g
-
Vaniljesukker 2.0 g
Fremgangsmåte
-
Till mandelmassen
- Bløtlegg mandler i melk i minst 8 timer.
- Miks mandler, melk og sukker til en jevn masse, smak til med kanel.
-
Til hvetedeigen
- Løs opp gjæren i melken og tilsett sukker, HELLMANN`S Majones og nykvernet kardemomme.
- Tilsett mel gradvis under omrøring, arbeid deigen med en deigkrok i 20 minutter.
- Del deigen i 28 like store deler (ca. 30 g hver) og rull til boller.
- Dekk til bollene med ett håndkle og la heve på et stekebrett i 1,5 timer, bak i ovn på 200 grader i 6 minutter, la det avkjøles under et håndkle.
-
Servering
- Skjær lokkene av bollene og grav ut litt av bollen som hakkes og blandes med mandelmassen, fyll hullet bollene med blandingen.
Pisk Rama Piske 31% tykk og smak til med vaniljesukker og halvparten av melis, sprits kremen på bollene og topp med lokket.
Sikt melis over bollene.