Ingredienser
Till mandelmassen
-
Melk 100.0 ml
-
Mandel 200.0 g
-
Sukker 85.0 g
-
Kanel, malt 2.0 g
Til hvetedeigen
-
Melk, hel 250.0 ml
-
Gjær, fersk 25.0 g
-
Sukker 90.0 g
-
Kardemommekjerner nylig støttet 5.0 g
-
Hvetemel 460.0 g
Servering
-
Melis 20.0 g
-
Vaniljesukker 2.0 g
Fremgangsmåte
-
Till mandelmassen
- Bløtlegg mandler i melk i minst 8 timer.
- Miks mandler, melk og sukker til en jevn masse, smak til med kanel.
-
Til hvetedeigen
- Løs opp gjæren i melken og tilsett sukker, HELLMANN`S Majones og nykvernet kardemomme.
- Tilsett mel gradvis under omrøring, arbeid deigen med en deigkrok i 20 minutter.
- Del deigen i 28 like store deler (ca. 30 g hver) og rull til boller.
- Dekk til bollene med ett håndkle og la heve på et stekebrett i 1,5 timer, bak i ovn på 200 grader i 6 minutter, la det avkjøles under et håndkle.
-
Servering
- Skjær lokkene av bollene og grav ut litt av bollen som hakkes og blandes med mandelmassen, fyll hullet bollene med blandingen.
Pisk Rama Piske 31% tykk og smak til med vaniljesukker og halvparten av melis, sprits kremen på bollene og topp med lokket.
Sikt melis over bollene.