Kokt kalv i dill
Er du nysgjerrig på en svensk lunsjklassiker som bør finnes i enhver restaurant om du spør Daniel Müllern. Se filmen her:.

Ingredienser
Så her gjør du
-
kalv, grytekjøtt 2.0 kg
-
Løk, gul skrelt 4.0 stk
-
Gulrot, skrelt 1.0 kg
-
Dillfrø 2.0 ss
-
Laurbærblad 3.0 stk
-
Salt 2.0 ts
-
Eddik 4.0 ss
-
Sukker 3.0 ss
-
Salt
-
Hvit Pepper
-
Dill, frisk 2.0 dl
Fremgangsmåte
-
Så her gjør du
- Rens og skjær kjøttet i ca. 3x3 cm biter.
- Legg i en stor gryte og dekk med vann. Kok opp og la koke i ca 2 minutter. Løft opp og skyll kjøttet.
- Kutt løken i båter og gulrøttene i grove biter. Ha rotgrønnsakene i en kjele med kjøttet. Tilsett dillfrø, laurbærblad, salt og kalvekjøttet.
- Hell i vann så det dekker kjøttet. La alt småkoke i ca 2 timer til kjøttet er mørt.
- Hell i eddik og sukker. La koke i ytterligere 5 minutter. Tilsett Rama Professional Piske og red med MAIZENA til riktig konsistens. Krydre med salt og hvitpepper. Vend inn dill og server med potetmos.