Misobakt laks med nudelsalat og soyamajones
Miso lages av gjærede soyabønner, og brukes vanligvis i dashi, japansk buljong eller misosuppe. Her har vi i stedet brukt den som dekke på laksen. Til laksen serveres en lunken nudelsalat og kremet soyamajones.

Ingredienser
Laks
-
Laksefilet 1.3 kg
-
Miso 400 g
-
Limeblader 4 stk
-
Vann 1.5 dl
Nudelsalat
-
Matolje 100 g
-
Salt 6 g
-
3 vårløk, strimlet
-
Soyabønner, ferske 400 g
Soyamajones
-
Japansk soya 12 g
Til servering
-
Lime, i båter 10 stk
-
Koriander, frisk 24 g
-
Sesamfrø 15 g
Fremgangsmåte
-
Laks
- Forvarm ovnen til 100°C. Legg laksen på oljet stekeplate. Blend miso, ingefær og limeblader. Spe med vann til en kremet konsistens og dekk toppen av laksen med misoblandingen. Bak laksen i ovnen til den har en kjernetemperatur på 50°C.
-
Nudelsalat
- Legg nudlene i bløt i varmt vann i 5 minutter. La deretter nudlene renne av. Bland olje, hvitløkspuré, vinaigrette og salt. Vend løk, bønner og dressing sammen med nudlene.
-
Soyamajones
- Bland majones, soya og eddik.
-
Til servering
- Anrett laksen og pynt med lime, finstrimlet koriander og sesamfrø. Server med nudelsalaten og soyamajonesen.