Ingredienser
Laks
-
Laksefilet 1.3 kg
-
Miso 400.0 g
-
Limeblader 4.0 stk
-
Vann 1.5 dl
Nudelsalat
-
Matolje 100.0 g
-
Salt 6.0 g
-
3 vårløk, strimlet
-
Soyabønner, ferske 400.0 g
Soyamajones
-
Japansk soya 12.0 g
Til servering
-
Lime, i båter 10.0 stk
-
Koriander, frisk 24.0 g
-
Sesamfrø 15.0 g
Fremgangsmåte
-
Laks
- Forvarm ovnen til 100°C. Legg laksen på oljet stekeplate. Blend miso, ingefær og limeblader. Spe med vann til en kremet konsistens og dekk toppen av laksen med misoblandingen. Bak laksen i ovnen til den har en kjernetemperatur på 50°C.
-
Nudelsalat
- Legg nudlene i bløt i varmt vann i 5 minutter. La deretter nudlene renne av. Bland olje, hvitløkspuré, vinaigrette og salt. Vend løk, bønner og dressing sammen med nudlene.
-
Soyamajones
- Bland majones, soya og eddik.
-
Til servering
- Anrett laksen og pynt med lime, finstrimlet koriander og sesamfrø. Server med nudelsalaten og soyamajonesen.