Sopprisotto
I følge sopp og årstidene, forvandler en sopprisotto sitt eget utseende. Med Maille hvitvinseddik får du en god syrebalanse i retten. Om du i tillegg river litt fersk trøffel på toppen, mener vi at det blir et bedre sluttresultat.

Ingredienser
Sopprisotto
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Risottobuljong
Hvitvin
/ml
750.0 ml
0%
HVITVINSEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/g
40.0 g
0%

Vann
/l
1.0 l
0%
Knorr Timian Krydderpasta 340g
/g
10.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Sopp, blandet
/g
100.0 g
0%
Hvitløk
/g
10.0 g
0%
Risotto
Olivenolje
/ml
30.0 ml
0%
Risottorisf.eks carnaroli
/g
375.0 g
0%
Sjalottløk
/g
170.0 g
0%
Morkelvannrisottobuljong, etter oppskrift over
/l
1.0 l
0%
Sopp, blandetetter sesong
/g
500.0 g
0%
Smør
/g
50.0 g
0%
Parmesan, ost
/g
50.0 g
0%
Trøffel, svart
/g
5.0 g
0%
Trøffelolje
/g
5.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Risottobuljong
-
Hvitvin 750.0 ml
-
Vann 1.0 l
-
Sopp, blandet 100.0 g
-
Hvitløk 10.0 g
Risotto
-
Olivenolje 30.0 ml
-
Risottorisf.eks carnaroli 375.0 g
-
Sjalottløk 170.0 g
-
Morkelvannrisottobuljong, etter oppskrift over 1.0 l
-
Sopp, blandetetter sesong 500.0 g
-
Smør 50.0 g
-
Parmesan, ost 50.0 g
-
Trøffel, svart 5.0 g
-
Trøffelolje 5.0 g
Fremgangsmåte
-
Risottobuljong
- Kok opp hvitvinen og hvitvinseddiken i en kasserolle og reduser til det blir 1/3 igjen.
- Tilsett fondene og vann, og kok opp. Skru av varmen og sett til side. Tilsett fersk timian, hvitløk og sopp, la det stå og trekke i 30 minutter. Sil buljongen. Forsøk å bruke buljongsoppen til noe, frys ned eller kjøres til pure.
-
Risotto
- Fres løk og ris i olivenolje. Tilsett varm buljong litt om gangen og la det koke inn til risen er mør, omtrent 15 minutter.
- Stek i mellomtiden soppen i olje og smør i pannen.
- Når risottoen er ferdigkokt, tilsett smør og litt av soppen. Noen liker også en fløteskvett i risottoen. Rama piske fungerer og utmerket.
- Gjør klar til servering og pynt med sopp, parmesan, trøffelolje (og fersk trøffel?).