Entrecote med sherrysaus og glasert delikatesseløk
En oppskrift fra Jon Erlend Matre, medlem av kokkelandslaget junior

Ingredienser
Entrecote med sherrysaus og glasert delikatesseløk
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Entrecote
Entrecôte
/kg
2.0 kg
0%
Rapsolje
/dl
1.0 dl
0%
Smør
/g
50.0 g
0%
Timian, fersk
/g
10.0 g
0%
Salt Og Pepper
/
0.0
0%
Glasert delikatesseløk
Delikatesseløk
/g
500.0 g
0%
Olivenolje
/
0.0
0%
Sukker
/dl
0.1 dl
0%
MAILLE Rødvinseddik 6x500ml flaske
/dl
0.6 dl
0%
Knorr Professional Fond Demi Glace 1l
/dl
1.0 dl
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Vann
/dl
2.0 dl
0%
1 Klype Salt
/
0.0
0%
Sherrysaus
Sjalottløk, finkuttet
/g
100.0 g
0%
Hvitløk, finkuttet
/g
10.0 g
0%
SHERRYEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
120.0 ml
0%

Knorr Professional Fond Kalv 1L
/l
1.0 l
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Rødvin
/dl
2.0 dl
0%
Timian, fersk
/g
10.0 g
0%
SHERRYEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
15.0 ml
0%

1 Klype Salt
/
0.0
0%
Litt Olivenolje
/
0.0
0%
1 Ts Sitronsaft
/
0.0
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Entrecote
-
Entrecôte 2.0 kg
-
Rapsolje 1.0 dl
-
Smør 50.0 g
-
Timian, fersk 10.0 g
-
Salt Og Pepper
Glasert delikatesseløk
-
Delikatesseløk 500.0 g
-
Olivenolje
-
Sukker 0.1 dl
-
MAILLE Rødvinseddik 6x500ml flaske 0.6 dl
-
Vann 2.0 dl
-
1 Klype Salt
Sherrysaus
-
Sjalottløk, finkuttet 100.0 g
-
Hvitløk, finkuttet 10.0 g
-
Rødvin 2.0 dl
-
Timian, fersk 10.0 g
-
1 Klype Salt
-
Litt Olivenolje
-
1 Ts Sitronsaft
Fremgangsmåte
-
Entrecote
Salt og pepre kjøttet godtVarm en stekepanne, gjerne jernpanne, til den blir rykende varmHa olje i og stek entrecoten hardt og godt på alle siderPå slutten så har du i litt smør og timian og øser overStek kjøttet videre i ovnen på 180 grader, til kjernetemperatur på 55 graderHvil kjøttet i mint 5 minutter, gjerne lenger -
Glasert delikatesseløk
Skrell og del løken i toVarm en stekepanne til den blir rykende og ha oljen i, legg løken i pannen med snittflaten nedStek til løken blir litt svartHa på sukker og eddik, la koke innHa på Demi Glace, vann og salt og kok under lokk i 5 minutter -
Sherrysaus
Finkutt sjalottløk og hvitløkFres gyllent i litt olje og ha i eddiken, la koke til eddiken nesten er helt borteTilsett hvitvin og timian, reduser til 1/3Ha i Knorr Kalvefond og reduser til det tynkner littSil sausen og smak til med rå sherryeddik, salt og sitron