Menu

Ingredienser

+

Entrecote

  • Entrecôte 2.0 kg
  • Rapsolje 1.0 dl
  • Smør 50.0 g
  • Timian, fersk 10.0 g
  • Salt Og Pepper

Glasert delikatesseløk

Sherrysaus

Fremgangsmåte

  1. Entrecote

    Salt og pepre kjøttet godt 
    Varm en stekepanne, gjerne jernpanne, til den blir rykende varm 
    Ha olje i og stek entrecoten hardt og godt på alle sider 
    På slutten så har du i litt smør og timian og øser over
    Stek kjøttet videre i ovnen på 180 grader, til kjernetemperatur på 55 grader 
    Hvil kjøttet i mint 5 minutter, gjerne lenger   
  2. Glasert delikatesseløk

    Skrell og del løken i toVarm en stekepanne til den blir rykende og ha oljen i, legg løken i pannen med snittflaten nedStek til løken blir litt svartHa på sukker og eddik, la koke innHa på Demi Glace, vann og salt og kok under lokk i 5 minutter
  3. Sherrysaus

    Finkutt sjalottløk og hvitløkFres gyllent i litt olje og ha i eddiken, la koke til eddiken nesten er helt borteTilsett hvitvin og timian, reduser til 1/3Ha i Knorr Kalvefond og reduser til det tynkner littSil sausen og smak til med rå sherryeddik, salt og sitron
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny