Menu

Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

+

Entrecote

  • Entrecôte 2.0 kg
  • Rapsolje 1.0 dl
  • Smør 50.0 g
  • Timian, fersk 10.0 g
  • Salt og pepper

Glasert delikatesseløk

Sherrysaus

  1. Entrecote

    Salt og pepre kjøttet godt 
    Varm en stekepanne, gjerne jernpanne, til den blir rykende varm 
    Ha olje i og stek entrecoten hardt og godt på alle sider 
    På slutten så har du i litt smør og timian og øser over
    Stek kjøttet videre i ovnen på 180 grader, til kjernetemperatur på 55 grader 
    Hvil kjøttet i mint 5 minutter, gjerne lenger   
  2. Glasert delikatesseløk

    Skrell og del løken i to

    Varm en stekepanne til den blir rykende og ha oljen i, legg løken i pannen med snittflaten ned

    Stek til løken blir litt svart

    Ha på sukker og eddik, la koke inn

    Ha på Demi Glace, vann og salt og kok under lokk i 5 minutter

  3. Sherrysaus

    Finkutt sjalottløk og hvitløk

    Fres gyllent i litt olje og ha i eddiken, la koke til eddiken nesten er helt borte

    Tilsett hvitvin og timian, reduser til 1/3

    Ha i Knorr okse font og reduser til det tynkner litt

    Sil sausen og smak til med rå sherryeddik, salt og sitron