Lett saltet kokt torsk med krydderpepper, skånsk sennep og erter
Klassisk fiskerett som får en herlig julesmak av krydderpepper og skånsk sennep. God fløtesaus binder retten sammen.

Ingredienser
Lettsaltet torsk
-
Torskefilet uten skinn 1.0 kg
-
Salt 50.0 g
-
Sukker 10.0 g
Fløtesaus
-
Vann 3.0 ss
-
Salt
-
Allehånde støtt i morter
-
Erter, grønne kokte
-
Maille Grov Sennep
Fremgangsmåte
-
Lettsaltet torsk
- Gni fisken inn med salt og sukker. Pakk inn i plast og sett i kjøleskapet 12 timer.
- Skyll av fisken og bak den i ovnen 120 ºC under plastfilm til en kjernetemp på 50 ºC.
.
-
Fløtesaus
- Kok opp Rama Professional Mat 15%. Rør ut MAIZENA Maisstivelse i vannet og jevn ut fløten. Smak til med salt.
- Server med støtt krydderpepper, kokte grønne erter og skånsk grov sennep.