Ingredienser
Risgrøt
-
Grøtris 2000.0 g
-
Vann 10.7 l
-
Salt 25.0 g
Fremgangsmåte
-
Risgrøt
(1 middagsporsjon = 4 dl grøt)- Kok opp første delen med vann og tilsett grøtrisen. La risen koke på svak varme til vannet nesten er borte.
- Spe grøten med andre delen av vann, og la grøten koke til den er passe tykk, ca. 45 min.
- Tilsett Mat 15% tilslutt, og du unngår at grøten svir seg i kjelen. Smak til med salt.
- Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.
-
Tips
I denne oppskriften benytter vi Rama Mat 15% laktosefri i stedet for vanlig melk. Du kan spare opptil 54% ved å "lage melk" ut av Mat 15%, slik som det er gjort i denne oppskriften. I tillegg til at risgrøten blir laktosefri er det en fordel at det blir mindre svidd melk ved tillagingen i kjele, og lettere å rengjøre utstyret etter bruk!