Laktosefri risgrøt
Risgrøt med sukker, kanel og smørøye er en rett som er godt til hverdags, men spesielt godt som julegrøt med mandel i til jul. Ved å bruke Rama Mat 15% Laktosefri får du en oppskrift på laktosefri risgrøt

Ingredienser
Laktosefri risgrøt
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Risgrøt
Grøtris
/g
2000.0 g
0%
Vann
/l
10.7 l
0%
Salt
/g
25.0 g
0%
Rama Professional Mat 15 Laktosefri 1L
/l
3.3 l
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Risgrøt
-
Grøtris 2000.0 g
-
Vann 10.7 l
-
Salt 25.0 g
Fremgangsmåte
-
Risgrøt
(1 middagsporsjon = 4 dl grøt)- Kok opp første delen med vann og tilsett grøtrisen. La risen koke på svak varme til vannet nesten er borte.
- Spe grøten med andre delen av vann, og la grøten koke til den er passe tykk, ca. 45 min.
- Tilsett Mat 15% tilslutt, og du unngår at grøten svir seg i kjelen. Smak til med salt.
- Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.
-
Tips
I denne oppskriften benytter vi Rama Mat 15% laktosefri i stedet for vanlig melk. Du kan spare opptil 54% ved å "lage melk" ut av Mat 15%, slik som det er gjort i denne oppskriften. I tillegg til at risgrøten blir laktosefri er det en fordel at det blir mindre svidd melk ved tillagingen i kjele, og lettere å rengjøre utstyret etter bruk!