Tartar av biff
Det finnes like mange tartarversjoner som det er kokker. Men vi anbefaler å prøve denne klassikeren med maille sennep, stekt løkkrem og sennepsfrø & løk pickles.

Ingredienser
Tartar av biff
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Tartar av biff
Okse, indrefilet malt eller finhakket
/g
500.0 g
0%
Maille Sennep Grov Oldstyle 1kg
/g
10.0 g
0%

Tabasco
/g
10.0 g
0%
Salt
/g
15.0 g
0%
Pepper, svart
/g
1.0 g
0%
Stekt løkkrem
Sjalottløk
/g
300.0 g
0%
Smør
/g
20.0 g
0%
HVITVINSEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/g
10.0 g
0%

Salt
/g
5.0 g
0%
Knorr Professional Fond Kylling 1L
/dl
2.0 dl
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
HELLMANN'S Real majones, 2L Spann
/g
150.0 g
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Løk og sennepsfrø pickles
Løk, gulI små terninger
/g
120.0 g
0%
SHERRYEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
50.0 ml
0%

Sukker
/g
40.0 g
0%
Maille Sennep Grov Oldstyle 1kg
/g
15.0 g
0%

Gressløk
/g
50.0 g
0%
Kapers
/g
30.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Tartar av biff
-
Okse, indrefilet malt eller finhakket 500.0 g
-
Tabasco 10.0 g
-
Salt 15.0 g
-
Pepper, svart 1.0 g
Stekt løkkrem
-
Sjalottløk 300.0 g
-
Smør 20.0 g
-
Salt 5.0 g
Løk og sennepsfrø pickles
-
Løk, gulI små terninger 120.0 g
-
Sukker 40.0 g
-
Gressløk 50.0 g
-
Kapers 30.0 g
Fremgangsmåte
-
Tartar av biff
- Bland alle tartar-ingrediensene godt sammen i bollen like før servering.
- Legg det på en tallerken og tilsett stekt løkkrem og syltet løk.
- Pynt med finhakket gressløk og friterte kapers.
- Du kan også lage tartar av vilt som villrein eller reinsdyr
-
Stekt løkkrem
- Skrell og skjær sjalottløken i små terninger og brun den i en varm, tørr panne på middels temperatur til den er deilig brun.
- Tilsett smør og Maille hvitvinseddik i pannen. Fortsett stekingen et øyeblikk og tilsett kyllingfond, kok væsken helt inn.
- Mos løkene med en stavmikser, press løkblandingen gjennom en sil og avkjøl. Bland løkblandingen med majones til den blir jevn.
- Smak til
-
Løk og sennepsfrø pickles
Bland løkterninger, vineddik og sukker sammen. La det stå kaldt for å godgjøre seg i minst en time, men helst over natten. Sil løkene fra laken og ta vare på den. Bland Maille helkorn sennep inn i løken.