Tartar av biff
Det finnes like mange tartarversjoner som det er kokker. Men vi anbefaler å prøve denne klassikeren med maille sennep, stekt løkkrem og sennepsfrø & løk pickles.

Ingredienser
Tartar av biff
-
Okse, indrefilet malt eller finhakket 500.0 g
-
Tabasco 10.0 g
-
Salt 15.0 g
-
Pepper, svart 1.0 g
Stekt løkkrem
-
Sjalottløk 300.0 g
-
Smør 20.0 g
-
Salt 5.0 g
Løk og sennepsfrø pickles
-
Løk, gulI små terninger 120.0 g
-
Sukker 40.0 g
-
Gressløk 50.0 g
-
Kapers 30.0 g
Fremgangsmåte
-
Tartar av biff
- Bland alle tartar-ingrediensene godt sammen i bollen like før servering.
- Legg det på en tallerken og tilsett stekt løkkrem og syltet løk.
- Pynt med finhakket gressløk og friterte kapers.
- Du kan også lage tartar av vilt som villrein eller reinsdyr
-
Stekt løkkrem
- Skrell og skjær sjalottløken i små terninger og brun den i en varm, tørr panne på middels temperatur til den er deilig brun.
- Tilsett smør og Maille hvitvinseddik i pannen. Fortsett stekingen et øyeblikk og tilsett kyllingfond, kok væsken helt inn.
- Mos løkene med en stavmikser, press løkblandingen gjennom en sil og avkjøl. Bland løkblandingen med majones til den blir jevn.
- Smak til
PS: Hvis kremen forblir løs, kan du korrigere teksturen med Knorr kaldrørt stivelse "Cold base". Tilsett stivelse litt etter litt, la den svelle litt og sjekk konsistensen.
-
Løk og sennepsfrø pickles
Bland løkterninger, vineddik og sukker sammen. La det stå kaldt for å godgjøre seg i minst en time, men helst over natten. Sil løkene fra laken og ta vare på den. Bland Maille helkorn sennep inn i løken.