Ingredienser
Burgere
-
Kikerter, kokte 1.6 kg
-
Gulrot, revet 160.0 g
-
gul løk, hakket 160.0 g
-
Stangselleri 178.0 g
-
Grønn paprika, strimlet 160.0 g
-
Persille, hakket 30.0 g
Dressing
-
Chili pulver 2.0 g
-
Paprika, røkt 3.0 g
-
Sitron, presset 15.0 g
Tilbehør
-
Cheddarost 100.0 g
-
Isbergsalat 200.0 g
-
Bifftomat, skiver 300.0 stk
-
Rødløk, skivet 100.0 g
Fremgangsmåte
-
Burgere
- Skyll kikertene godt og mos dem grovt.
- Bland løk, gulrøtter, selleri, paprika, hakket persille og maisstivelse med moste kikerter. Smak til med hvitløkspuré og løkfond.
- Pensle en stekeplate med margarin. Form burgerne, legg dem platen og pensle med margarin.
- Stekes i ovnen ca. 200 grader i 10-15 minutter. Dette trinnet kan gjøres dagen før.
-
Dressing
- Bland alle ingrediensene.
-
Tilbehør
-
Kutt tilbehøret i skiver. Server burgerne med hamburgerbrød, tilbehør og dressing.
-
-
Tips
For en lettere dressing: Bland halvparten av Hellmann’s Extra Thick Majones med en halvpart Knorr Fraiche og smak til i henhold til instruksjonene ovenfor.