Crispy no chicken burger med kylling-og løpstikkesaus
Sausen i den her retten får et vakkert mønster og en fantastisk smak, av løpstikkeolje

Ingredienser
Crispy No Chicken
Løpstikkeolje
-
Løpstikke 150.0 g
-
Rapsolje 0.4 l
-
Baby spinat 50.0 g
Kylling saus med løpstikkeolje
-
Vann 4.0 dl
-
Usaltet smør 500.0 g
-
Eggeplommer 1.0 dl
-
Egg 2.0 stk
-
Løpstikkeolje 0.5 dl
Fremgangsmåte
-
Crispy No Chicken
Stek burgerne enten i en stekepanne eller i en frityrkoker til de er sprø og gyldne.
dryss over litt salt
-
Løpstikkeolje
Har du en Thermomix blend alle ingredienser ved 90 C i 8 min og sil.
Alternativt blendes alt i en blender ved maks hastighet i 2-3 min. Ha så urte og olje massen i en kjele og kok i 1-2 min. Sil helt fint.
-
Kylling saus med løpstikkeolje
Bland sammen egg, eggeplomme og fraiche.
Kok sammen vanm, smør og kyllingbuljong pasta og hell over egg og fraiche mens det blendes.
Har du en Thermomix blendes sausen ved 70 C i 5 min for å aktivere eggets evne til å jevne.
Alternativt varm sausen ved lav varme og rør rundt til sausen har en kremet konsistens.
Ved servering splittes sausen med løpstikkeolje.
Server med litt salat