Vegetarisk börek med paprikapuré
I Tyrkia er börek et fellesnavn for paier. De kan fylles med kjøtt, grønnsaker og ost. De tilberedes ofte av filodeig, som gir en lett og sprø konsistens, men butterdeig fungerer like bra. Börek kan også tilberedes på en stekeplate, noe som gjør den enklere å servere til mange personer. Bruk fantasien og finn din egen börek-oppskrift.

Ingredienser
Fyll:
-
gul løk, hakket 100 g
-
Gulrot, skrelt 200 g
-
Poteter, skrelt 200 g
-
Squash 200 g
-
Vann 3 dl
-
Spinat, renset 50 g
Börek:
-
Filodeg 450 g
Paprikapuré:
Servering:
-
Blandede friske urter
-
Salat, blandet
Fremgangsmåte
-
Fyll:
- Del grønnsakene i små terninger. Fres først løken, gulrøttene og potetene i margarin i 5
- minutter.
- Tilsett squash, røkt chilipuré, grønnsakfond og vann. Kok til all væsken er kokt inn.
- Tilsett spinat og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
-
Börek:
- Tin filodeigen i emballasjen i romtemperatur i ca. 1 time.
- Ta en deigplate ut av emballasjen og smør denmed margarin.
- Legg en deigplate til oppå den første, og smør hele platen med margarin.
- Del deigplaten i fire rektangler og legg en toppet spiseskje med fyll på hver plate og brett den til et
- triangel.
- Legg de ferdige trianglene på en stekeplate og smør dem litt igjen. Frys platene hvis de ikke skal stekes med en gang. Om ønskelig kan du ogsåbruke butterdeig.
-
Paprikapuré:
- Visp sammen delight,fløte og paprikapuré til en skummende puré. Krydre med salt og pepper.
- Ha pureeni en sprøytepose og sett den i kjøleskapet frem til servering.
-
Servering:
- Stek i ovnen ved 220 grader i 12 minutter eller til utsiden har fått fin farge.
- Server böreken med paprikapuré, friske urter og salat.