+

Stekt andebryst

  • Andebryst 1700 g
  • Smør 300 g
  • Hvitløk 12 g
  • Timian, fersk

Morkler med kyllingfarse

Knollselleri

  • Sellerirot 200 g
  • Salt

Saus

  1. Stekt andebryst

    1. Kjøttet renses for sener og urenheter. Skinnsiden legges i tørr stekepanne på middels varme og snus først når skinnet er gyllent og sprøtt. Skru opp varmen og tilsett smør, timian og hvitløk. Bruk skje og øs over kjøttet.
    2. Sett kjøttet i ovnen ved 150 grader i 12 min. La det så hvile 10 min. Del brystene i to på langs.

  2. Morkler med kyllingfarse

    1. Morklene vaskes rene for sand i flere omganger vann. Bunnen skjæres av og finhakkes.
    2. Kyllingbrystet skjæres i mindre biter og kjøres til en seig farse sammen med saltet. Tilsett deretter Piske og til slutt eggehvitene.
    3. De finhakkede morklene vendes inn i farsen og massen sprøytes inn i morklene. Rett før servering stekes soppen i flytende margarin og timian.
  3. Knollselleri

    1. Skjær av bunnen på selleriknollene. Hell et lag salt på et stort ark aluminiumsfolie og legg selleriens skjæreflate på saltet. Pakk det hele inn i folie og bak i ovnen ved 180 grader i 45 minutter, til grønnsakene er møre.
    2. Skjær 5 skiver av sellerien og stikk deretter ut i en passende størrelse.
    3. Ved servering stekes den ene siden i litt flytende margarin før skiven legges på tallerkenen. Sellerien pyntes med to morkler, engsyre og spiselige blomster.

  4. Saus

    1. Stek løken gyllen i margarin. Tilsett brunt sukker og honning og la alt karamellisere.
    2. Tilsett timian, hel pepper og eddik, og reduser. Rødvinen tilsettes og reduseres til kun halvparten er igjen. Tilsett fondene og vann og reduser det hele enda en gang til kun halvparten er igjen.
    3. Sil sausen og smak til med smør, salt og sitronsaft.
+