+

Kakebunn

  • Smør 120.0 g
  • Mandelmel (mandelpulver) 30.0 g
  • Melis 90.0 g
  • Egg 1.0 stk
  • Hvetemel 235.0 g

Crème Brûlée

Marinerte appelsiner

  • Appelsin 5.0 stk
  • Vaniljestang 2.0 stk
  • Cointreau (apelsinlikör) 6.0 cl
  • Sukker 50.0 g

Karamellisert appelsin

  • Appelsin
  • Rørsukker

Sjokolademousse

  1. Kakebunn

    1. Bland det smeltede smøret med mandelpulveret, melis og 175 g mel. 
    2. Rør inn egget og tilsett resten av melet. 
    3. Trykk deigen ut i en kakeform. Stikk hull i bunnen med en gaffel. 
    4. Legg noe med vekt på kaken og stek på 160 grader i 10 minutter. 
    5. Fjern vekten og stek i ytterligere 10 minutter. Avkjøl.
  2. Crème Brûlée

    1. Bland Carte d'or pulver med litt melk. 
    2. Varm opp resten av melken, appelsinjuice og skall. 
    3. La det ta smak og fjern deretter skallen. Tilsett blandingen i pkt 1. 
    4. Varm opp til det koker. Tilsett fløten og la det småkoke i cirka to minutter, mens du rører hele tiden. 
    5. Hell massen over kakebunn. 
    6. Må avkjøles i minst 6 timer.
  3. Marinerte appelsiner

    1. Skjær skallet av appelsinene. 
    2. Skjær appelsinkjøttet i biter. 
    3. Press saften fra de kuttede appelsinene. 
    4. Kok opp appelsinjuice, vaniljestenger, frø, likør og sukker. Avkjøl. Bland sirupen med appelsinbitene.
  4. Karamellisert appelsin

    1. Skjær skallet av appelsinen og skjær appelsinen i tynne skiver. 
    2. Fordel appelsinene på en bakeplate og dryss med sukker på overflaten. 
    3. Stek i ovnen på 185 grader i 20 minutter. 
  5. Sjokolademousse

    1. Bland dessertingrediensen med kald melk. 
    2. Rør først med en elektrisk mikser i 2 minutter med lav hastighet og deretter i 5 minutter med høy hastighet. 
    3. La hvile i en time. Hell i en sprøytepose.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny