Appelsin Crème Brûlée kake, sjokolademousse og appelsin marinert i vanilje
Creme brulee, Crema catalana, vaniljepudding med appelsin. Digg er det uansett. Denne appelsin Crème Brûlée kake med sjokolademousse og marinert appelsin må prøves....

Ingredienser
Appelsin Crème Brûlée kake, sjokolademousse og appelsin marinert i vanilje
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Kakebunn
Smør
/g
120.0 g
0%
Mandelmel (mandelpulver)
/g
30.0 g
0%
Melis
/g
90.0 g
0%
Egg
/stk
1.0 stk
0%
Hvetemel
/g
235.0 g
0%
Crème Brûlée
Appelsinskall, revet (2 appelsiner)
/g
20.0 g
0%
Melk (Helmelk)
/dl
4.5 dl
0%
Fløte
/dl
5.0 dl
0%
Marinerte appelsiner
Appelsin
/stk
5.0 stk
0%
Vaniljestang
/stk
2.0 stk
0%
Cointreau (apelsinlikör)
/cl
6.0 cl
0%
Sukker
/g
50.0 g
0%
Karamellisert appelsin
Appelsin
/stk
0.0 stk
0%
Rørsukker
/g
0.0 g
0%
Sjokolademousse
Melk (Helmelk)
/dl
1.0 dl
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Kakebunn
-
Smør 120.0 g
-
Mandelmel (mandelpulver) 30.0 g
-
Melis 90.0 g
-
Egg 1.0 stk
-
Hvetemel 235.0 g
Crème Brûlée
-
Appelsinskall, revet (2 appelsiner) 20.0 g
-
Melk (Helmelk) 4.5 dl
-
Fløte 5.0 dl
Marinerte appelsiner
-
Appelsin 5.0 stk
-
Vaniljestang 2.0 stk
-
Cointreau (apelsinlikör) 6.0 cl
-
Sukker 50.0 g
Karamellisert appelsin
-
Appelsin
-
Rørsukker
Sjokolademousse
-
Melk (Helmelk) 1.0 dl
Fremgangsmåte
-
Kakebunn
- Bland det smeltede smøret med mandelpulveret, melis og 175 g mel.
- Rør inn egget og tilsett resten av melet.
- Trykk deigen ut i en kakeform. Stikk hull i bunnen med en gaffel.
- Legg noe med vekt på kaken og stek på 160 grader i 10 minutter.
- Fjern vekten og stek i ytterligere 10 minutter. Avkjøl.
-
Crème Brûlée
- Bland Carte d'or pulver med litt melk.
- Varm opp resten av melken, appelsinjuice og skall.
- La det ta smak og fjern deretter skallen. Tilsett blandingen i pkt 1.
- Varm opp til det koker. Tilsett fløten og la det småkoke i cirka to minutter, mens du rører hele tiden.
- Hell massen over kakebunn.
- Må avkjøles i minst 6 timer.
-
Marinerte appelsiner
- Skjær skallet av appelsinene.
- Skjær appelsinkjøttet i biter.
- Press saften fra de kuttede appelsinene.
- Kok opp appelsinjuice, vaniljestenger, frø, likør og sukker. Avkjøl. Bland sirupen med appelsinbitene.
-
Karamellisert appelsin
- Skjær skallet av appelsinen og skjær appelsinen i tynne skiver.
- Fordel appelsinene på en bakeplate og dryss med sukker på overflaten.
- Stek i ovnen på 185 grader i 20 minutter.
-
Sjokolademousse
- Bland dessertingrediensen med kald melk.
- Rør først med en elektrisk mikser i 2 minutter med lav hastighet og deretter i 5 minutter med høy hastighet.
- La hvile i en time. Hell i en sprøytepose.