+

Hummer

  • Hummer, fersk 8.33 kg

Ravioli

  • Mel, durum 400 g
  • Egg 4 stk
  • Matolje 15 g
  • Salt 20 g

Fyll

Bakt tomat

  • Tomater, friske 1000 g
  • Olivenolje
  • Salt

Saus

  1. Hummer

    1. 10 stk hummer tilberedes i en passende kjele med varmt vann i 7 minutter. Deretter renses alt kjøttet ut av skallene.
    2. Halen gjemmes til steking, en av klørne til ravioli og den andre til steking.

  2. Ravioli

    1. Det hele blandes. Dekkes med plastfilm eller legges i en beholder. Oppbevares i kjøleskapet en times tid. Kjevles deretter tynt ut.
  3. Fyll

    1. Hummerkjøttet kjøres seigt med saltet. Piske og ett egg om gangen tilsettes. Til slutt vendes farsen med hakkede urter.
    2. 1 ss av fyllet plasseres på en pastaplate. Smør eggehvite på kanten, legg en ny pastaplate oppå og press sidene sammen.
    3. Kokes i lettsaltet vann i 5 minutter
  4. Bakt tomat

    1. Tomatene vendes i en god olivenolje, drysses med litt salt og bakes i stekeovn som er forvarmet til 150 grader i 20 minutter.
  5. Saus

    1. Hummerskallene ristes i varm olje. Vann og skalldyrfond tilsettes og kokes sammen med skallene i 30 minutter. Deretter siles skallene fra og fonden reduseres til kun halvparten er igjen.
    2. Tilsett tomatpuré og Piske, og smak til med smør, salt og sitronsaft.

+