Stekt hummer med ravioli og tomat
Knorr Professional Fond Skalldyr i følge med det danske Kokkelandslaget. Lag hummerravioli fra bunnen av, og du har en rett som passer på de beste menyene.

Ingredienser
Hummer
-
Hummer, fersk 8.33 kg
Ravioli
-
Mel, durum 400.0 g
-
Egg 4.0 stk
-
Matolje 15.0 g
-
Salt 20.0 g
Fyll
-
Sjalottløk, hakket
-
Persille, finhakket
-
Salt
-
Egg
-
Hummerklør og -ledd 10.0 stk
Bakt tomat
-
Tomater, friske 1000.0 g
-
Olivenolje
Saus
-
Vann 1.0 l
-
Tomatpuré 150.0 g
-
Smør 150.0 g
-
Sitron 1.0 stk
Fremgangsmåte
-
Hummer
- 10 stk hummer tilberedes i en passende kjele med varmt vann i 7 minutter. Deretter renses alt kjøttet ut av skallene.
- Halen gjemmes til steking, en av klørne til ravioli og den andre til steking.
-
Ravioli
- Det hele blandes. Dekkes med plastfilm eller legges i en beholder. Oppbevares i kjøleskapet en times tid. Kjevles deretter tynt ut.
-
Fyll
- Hummerkjøttet kjøres seigt med saltet. Piske og ett egg om gangen tilsettes. Til slutt vendes farsen med hakkede urter.
- 1 ss av fyllet plasseres på en pastaplate. Smør eggehvite på kanten, legg en ny pastaplate oppå og press sidene sammen.
- Kokes i lettsaltet vann i 5 minutter
-
Bakt tomat
- Tomatene vendes i en god olivenolje, drysses med litt salt og bakes i stekeovn som er forvarmet til 150 grader i 20 minutter.
-
Saus
- Hummerskallene ristes i varm olje. Vann og skalldyrfond tilsettes og kokes sammen med skallene i 30 minutter. Deretter siles skallene fra og fonden reduseres til kun halvparten er igjen.
- Tilsett tomatpuré og Piske, og smak til med smør, salt og sitronsaft.