Crispy NoChicken med rødbeter og grønnkål
En fargerik vegetarrett hvor det veganske kyllingalternativet "Crispy NoChicken" fra Vegetarian Butcher spiller hovedrollen

Ingredienser
Crispy No Chicken
Saltbakt rødbet
-
Rødbeter, syltede 1.0 kg
-
Rapsolje 20.0 g
-
Salt, havs 2.0 kg
Syltede rødbeter
-
Vann 500.0 ml
-
Sukker 250.0 g
-
Stjerneanis 2.0 stk
-
Fennikelfrø 15.0 g
-
Svart pepper, hel 15.0 stk
-
Timian, fersk 15.0 g
-
Rødbeter, sous-vide 500.0 g
Fremgangsmåte
-
Crispy No Chicken
Stek burgerne enten i en stekepanne eller i en frityrkoker til de er sprø og gylne
-
Saltbakt rødbet
Skrubb rødbetene med en kjøkkensvamp. Gni rødbetene inn med litt olje og legg dem på en seng av grovt salt i en ildfast form.Dytt dem litt ned i saltet.Bak på 200 grader i 1-2 timer, eller til de er helt møre.La rødbetene få avkjøle seg litt. Skjær bort rota og dra av skallet.Del rødbetene i båter -
Syltede rødbeter
Alt kokes sammen til sukkeret er oppløst.
Ikke sil bort krydderiene. De utvikler smak over tid.
-
Grønnkål
Grønnkålen ordnes og freses i litt olje på en rykende varm panne. Krydder med maldonsalt.