Crispy NoChicken med brokkolini, spinat og selleripure
Grønt er skjønt! En vegetar NoCrispy chicken burger får selskap av vårens beste primører

Ingredienser
Crispy No Chicken
Smørkokt brokkolini og grønne asparges
-
Brokkolini 500.0 g
-
Grønn asparges 500.0 g
-
Smør 200.0 g
-
Vann 3.0 dl
Stekt spinat
-
Baby spinat 1.0 kg
-
Rapsolje 30.0 g
Selleripure
-
Sellerirot 1.0 kg
-
Smør 150.0 g
-
Salt Og Pepper
Kremet sennepssaus
-
Sennepsfrø 15.0 g
-
Vann 1.0 dl
-
Hvitvin 1.0 dl
-
Portvin 1.0 dl
-
Sitron 1.0 stk
-
Salt Og Pepper
Fremgangsmåte
-
Crispy No Chicken
Stek burgerne enten i en stekepanne eller i en frityrkoker til de er sprø og gyldne.
Dryss over litt salt
-
Smørkokt brokkolini og grønne asparges
Kok sammen smør og vann. Kok brokkolini og asparges i smørvannet til de er møre men fortsatt litt sprø.
Sil fra smørvannet og krydre med salt, pepper og litt sitronsaft
-
Stekt spinat
Spinaten vaskes og tørkes fri for vann.
Stek spinaten på en skikkelig varm panne i rapsolje. Pass på å ikke steke spinaten for mye. Noen blader må gjerne være en smule rå.
Ha spinaten på et fettsugende papir og krydre med salt.
-
Selleripure
Rotsellerien skrelles. Skjær i små biter og kok i vann til den er mør.
Sil bort vannet og blend til pure med piske og smør.
Smak til med salt og epleeddik.
-
Kremet sennepssaus
Stek dijonsennep og sennepskorn i en tørr gryte for å slippe sennepsoljene.
Tilsett hvitvin og portvin og kok inn til halvparten.
Tilsæt vann, Knorr brunet kyllingbuljong pasta, skall fra en sitron og Rama Piske. Kok til kremet konsistens.
Sil sausen – skummes med en stavblender før servering.