Butter Chicken med poteter og spinat
Butter Chicken, eller smørkylling, er en spesialitet fra Punjab som først ble lagd i restauranten Moti Mahal i Delhi. Det er trolig en av de mest berømte kyllingrettene i India. Butter Chicken er mildt krydret og serveres gjerne med kokos, rosiner, lime og kokt ris.

Ingredienser
Butter Chicken med poteter og spinat
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Butter Chicken:
gul løk, hakket
/g
150.0 g
0%
Knorr Hvitløk Krydderpasta 340g
/g
30.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Poteter, skrelt
/kg
1.0 kg
0%
Knorr Butter Chicken Paste (UTGÅTT)
/g
250.0 g
0%

Nøtter og mandel og produkter derav: Kan inneholde spor av
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
KNORR Tomatino 3 x 2 kg
/g
400.0 g
0%

Vann
/dl
6.0 dl
0%
Knorr brunet kyllingsjy pasta 40L
/g
50.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Kyllingfilet, i biter
/kg
1.0 kg
0%
Spinat, renset
/g
300.0 g
0%
Til servering:
Koriander, fersk, hakket
/g
20.0 g
0%
Kokos, høvlet, ristet
/g
50.0 g
0%
Grønne Rosiner
/g
50.0 g
0%
Lime
/stk
2.0 stk
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Butter Chicken:
-
gul løk, hakket 150.0 g
-
Poteter, skrelt 1.0 kg
-
Vann 6.0 dl
-
Kyllingfilet, i biter 1.0 kg
-
Spinat, renset 300.0 g
Til servering:
-
Koriander, fersk, hakket 20.0 g
-
Kokos, høvlet, ristet 50.0 g
-
Grønne Rosiner 50.0 g
-
Lime 2.0 stk
Fremgangsmåte
-
Butter Chicken:
- Kutt poteter og kylling i terninger på 3x3cm.
- Stek løken myk i flytende margarin.
- Tilsett poteter, Butter Chicken paste,hvitløkpasta, Tomatino, vann og kyllingsjy. Kok opp og tilsett kylling, la det trekke langsomt under lokk til potetene og kyllingen er ferdig. Rør med jevne mellomrom (tilsett vann om nødvendig).
- Vend i spinaten litt om gangen, tilsett fløte og la trekke noen minutter til. Smak til med salt og pepper.
-
Til servering:
- Server Butter Chicken med ris, kokos, rosiner, koriander og lime.