Blomkålgrateng med salvie og parmesan
Blomkål er en fantastisk råvare som passer i mange ulike sammenhenger. Her har vi valgt å steke den og kombinere den med to andre smaksvinnere, nemlig salvie og parmesan. Resultatet? En smaksrik vegetarisk varmrett som kommer til å glede gjestene dine. Server gratengen med en enkel råkostsalat.

Ingredienser
Blomkålgrateng med salvie og parmesan
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Blomkål:
Blomkålbuketter
/kg
2.7 kg
0%
Margarin, flytende
/dl
0.5 dl
0%
Pudding:
Margarin, flytende
/dl
1.0 dl
0%
Gul løk i små terninger
/g
240.0 g
0%
MAIZENA Økologisk Maisstivelse 2,5kg
/g
120.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Rama Professional Mat 15 Laktosefri 1L
/l
0.9 l
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Vann
/l
1.5 l
0%
Salvie
/g
9.0 g
0%
Hvit ost, vellagret
/g
150.0 g
0%
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
9.0 g
0%

Knorr Økologisk Grønnsaksbuljong Lavsalt 125L
/g
24.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Salt
/g
30.0 g
0%
Egg
/stk
18.0 stk
0%
Solsikkekjerner
/dl
0.2 dl
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Blomkål:
-
Blomkålbuketter 2.7 kg
-
Margarin, flytende 0.5 dl
Pudding:
-
Margarin, flytende 1.0 dl
-
Gul løk i små terninger 240.0 g
-
Vann 1.5 l
-
Salvie 9.0 g
-
Hvit ost, vellagret 150.0 g
-
Salt 30.0 g
-
Egg 18.0 stk
-
Solsikkekjerner 0.2 dl
Fremgangsmåte
-
Blomkål:
- Del blomkålen i buketter, og skjær stammen og grønne blader i mindre biter.
- Bland med 50 g margarin i en GN-form og stek på 175 grader i ca. 15 minutter til blomkålen er mør og har fått farge.
-
Pudding:
- Sauter løken i resterende matfett til den mykner. Tilsett maisstivelse mens du rører. Tilsett fløte og vannet gradvis under omrøring, og la det syde til du får en tykk og kremete saus.
- Smaksett med parmesan (eller annen valgfri ost), salvie, Umami, grønnsaksbuljong, salt og pepper. Avkjøles, visp sammen eggene og rør de inn i sausen. Toppes med solsikkefrø.
- Smør en GN-form og bak gratengen i ovnen på 160 grader til den stivner (ca. 40 minutter).