Blomkål er en fantastisk råvare som passer i mange ulike sammenhenger. Her har vi valgt å steke den og kombinere den med to andre smaksvinnere, nemlig salvie og parmesan. Resultatet? En smaksrik vegetarisk varmrett som kommer til å glede gjestene dine. Server gratengen med en enkel råkostsalat.

Ingredienser
Blomkål:
-
Blomkålbuketter 2.7 kg
Pudding:
-
Gul løk i små terninger 240.0 g
-
Vann 1.5 l
-
Salvie 9.0 g
-
Hvit ost, vellagret 150.0 g
-
Salt 30.0 g
-
Egg 18.0 stk
-
Solsikkekjerner 0.2 dl
Fremgangsmåte
-
Blomkål:
- Del blomkålen i buketter, og skjær stammen og grønne blader i mindre biter.
- Bland med 50 g margarin i en GN-form og stek på 175 grader i ca. 15 minutter til blomkålen er mør og har fått farge.
-
Pudding:
- Sauter løken i resterende matfett til den mykner. Tilsett maisstivelse mens du rører. Tilsett fløte og vannet gradvis under omrøring, og la det syde til du får en tykk og kremete saus.
- Smaksett med parmesan (eller annen valgfri ost), salvie, Umami, grønnsaksbuljong, salt og pepper. Avkjøles, visp sammen eggene og rør de inn i sausen. Toppes med solsikkefrø.
- Smør en GN-form og bak gratengen i ovnen på 160 grader til den stivner (ca. 40 minutter).