Menu

Ingredienser

+

Due

Soppsuppe

Syltet traktkantarell

Ramsløkmayo

Pynt

  • Tørkede bær 20.0 g
  • Spiselige blomster etter eget valg

Dette er en rett jeg har hatt på mine egne smaksmenyer i mange år, med noen små justeringer her og der. Jeg kom på denne retten da jeg plukket sopp og bær i skogen, og jeg trengte en mellomrett til min kommende smaksmeny. Om våren kan du lage suppen av ferske grønnsaker, sjømat eller fisk.

...

Fremgangsmåte

  1. Due

    • Bland svart hvitløk, Knorr soppfond og soyasaus med en håndholdt mikser.
    • Salt duebrystene og la dem stå i romtemperatur i 20 minutter.
    • Tilsett litt smør i en stekepanne, og når den er varm, stek duebrystene med skinnsiden først.
    • Glaser duebrystene med sopp og soyaglasuren, og sett dem i ovnen på 80°C til kjernetemperaturen når 55°C.
  2. Soppsuppe

    • Mål opp 1,5 L vann og tilsett tørket sopp og Knorr soppfond. Kok opp og senk deretter temperaturen til småkoking.
    • Finhakk selleriroten og bland den med rå eggehviter. Tilsett denne blandingen til buljongen. Rør forsiktig og kok opp.
    • Lag et hull i midten og skum opp den klare buljongen i en annen kjele.
  3. Syltet traktkantarell

    • Sylt traktkantarellen med Maille hvitvinseddik, sukker og vann.
  4. Ramsløkmayo

    •  Skjær ramsløken i mindre biter med kniv og tilsett den i Hellmann's mayo. Bland med en håndholdt mikser til glatt.
    • Ha mayoen i en sprøytepose til den skal brukes.
  5. Pynt

    • Monter porsjonene ved å plassere glasert duebryst, soppsuppe og syltet traktkantarell på tallerkenen.
    • Tilsett en dott med ramsløkmayo.
    • Pynt med tørkede bær og spiselige blomster.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny