Menu

Ingredienser

+

Kjøtt

  • Hjortelår 700.0 g
  • Salt 100.0 kg
  • Sukker 100.0 g

Krydderblanding

Tyttebær relish

Soppmajones

Rågbrødskrisp

  • Mørkt rågbrød 100.0 g
  • Smør 50.0 g

Fritert Østerssopp

Ost

  • Parmesanost 80.0 g

I de nordiske landene har det virkelig vært en trend med biff tartare og carpaccio av ulike slag i de siste årene. Siden jeg elsker smaken av viltkjøtt, var det en selvfølge å bruke det mest bærekraftige kjøttet. Jeg ønsket også å inkludere en gammel konserveringsmetode i denne retten, som også løfter smaken av kjøttet. Så denne oppskriften er en utviklet rett fra den klassiske italienske carpaccion, men med nordiske ingredienser og smaker.

...

Fremgangsmåte

  1. Kjøtt

    • Trim kjøttet fra sener.
    • Gni kjøttet grundig inn i salt og sukker, legg det i en vakuum pose og vakuumforsegle det. La kjøttet graves i omtrent 24 timer.
    • Fjern posen og skyll kjøttet raskt i vann. Tørk grundig med papirhåndklær.
    • Rull kjøttet i krydderblandingen. Varm en stekepanne og brun kjøttet uten fett til det er brunet. Avkjøl og skjær deretter tynne skiver med kniv eller skjærmaskin.
  2. Krydderblanding

    • Mal sennepsfrø, steinsopp, chiliflak, timian og korianderfrø til de er helt knust.
    • Bland med de andre ingrediensene.
  3. Tyttebær relish

    • Skjær eplet i terninger på 0,5x0,5 cm.
    • Varm en kjele over middels varme. Tilsett halvparten av olivenoljen, sjalottløk, chili, halvparten av eplet og lang pepper. Når det begynner å mykne, tilsett det brune sukkeret.
    • Når sukkeret begynner å karamellisere, tilsett tyttebærene og sherryeddiken. Når tyttebærene begynner å slippe væske, fjern fra varme og hell i en bolle for å avkjøle.
    •  Bland inn Knorr cold base og sitronjuice, smak til med salt og avkjøl for å tykne. Glasér med resten av olivenoljen og vend inn resten av eplene rett før servering.
  4. Soppmajones

    • Sauter sjalottløk, hvitløk, tørket sopp, lang pepper og svart pepper på middels varme i en kjele til sjalottløken har myknet.
    • Tilsett vann og soppbuljong. La småkoke sakte til omtrent 1 dl væske er igjen.
    • Blend alt sammen til det er glatt og kjøl ned.
    • Bland med Hellmann's Professional, sherryeddik og smak til med salt.
  5. Rågbrødskrisp

    • Brun smøret og bland med brødsmulene
    • Rist i ovnen på 160 grader i omtrent 7 minutter. Legg på papirhåndklær for å avkjøle.
  6. Fritert Østerssopp

    • Riv østerssoppen i strimler og bland med Maizena Snowflake
    • Friter på 180 grader til soppen er sprø. Smak til med salt.
  7. Ost

    • Bryt parmesanosten i smuler
    Servering: Sett sammen retten med tynne skiver av hjort, soppmajones, tyttebær relish, brødkrisp parmesanost, friterte østerssopp eller syltede kantareller og oxalis.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny