Menu

Ingredienser

+

Sild

Kapersmajones

Urteolje

  • sjalottløk 30.0 g
  • Olivenolje 125.0 g
  • Grønn Chili 8.0 g
  • Sitronzest fra 1 sitron
  • svart pepper

Sprøtt surdeigsbrød

  • Surdeigsbrød 250.0 g
  • Brunet smør 50.0 g

Denne nordiske boquerones er en perfekt forrett eller tapas som kombinerer tradisjonelle smaker med en moderne vri. Server med et glass avkjølt hvitvin for en komplett smaksopplevelse.

...

Fremgangsmåte

  1. Sild

    • Fjern skinnet fra silden og salte lett på begge sider. La den stå i 30 minutter.
    • Bland eddik, eplecidereddik, vann, salt og sukker til salt og sukker er oppløst.
    • Legg silden i blandingen og la den hvile i kjøleskapet i 18-24 timer.
  2. Kapersmajones

    • Sil av og tørk kapersene.
    • Blend kapersene i en blender til de blir en jevn masse.
    • Tilsett majones og honning, og bland sammen.
  3. Urteolje

    • Finhakk chili og sjalottløk.
    • Skyll persillen.
    • Bland persille og olivenolje til oljen blir grønn, men beholder litt tekstur.
    • Bland inn sjalottløk og chili, og smak til med svart pepper.
  4. Sprøtt surdeigsbrød

    • Halvfrys brødet og skjær det tynt (ca. 1-2 mm) med en skjæremaskin.
    • Legg skivene på en silikonbakingmatte og pensle med brunet smør.
    • Dekk med en annen silikonbakingmatte og toast ved 175°C i ca. 10 minutter til de er gyldne og sprø.
    Servering: Smør kapersmajones på tallerkenen. Plasser avsilt og tørket sildefiléer på majonesen og dander med urteolje. Avslutt med fersk revet pepperrot og legg sprøtt brød på toppen.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny