Appelsin og kanelbrûlée
Creme Brûlée er en klassisk fransk vaniljekremdessert med brent sukker som vanligvis serveres i porsjoner. Her er en lettlaget variant som går raskt å lage til mange. Prøv å smakssette brûléen med andre smaker som kaffe og kardemomme eller sitron og timian.

Ingredienser
Appelsin og kanelbrûlée
-
Melk 5.0 dl
-
Appelsinskall, revet 14.0 g
-
Kanelstang, hel 20.0 g
-
Brunt sukker 50.0 g
Fremgangsmåte
-
Appelsin og kanelbrûlée
- Kok Piske, melk, appelsinskall og kanelstang på middels varme. Sett til side og la trekke i 30 minutter.
- Bland brûléepulveret med en del av fløten, tilsett deretter den resterende fløten i en kjele. La det småkoke på middels varme i 2 minutter under omrøring.
- Fjern kanelstenger og hell blandingen over i former. La dem avkjøles i kjøleskapet.
- Ta ut dessertene av kjøleskapet 30 minutter før servering. Strø sukker over og karamelliser med en brenner. Server!