Jordbærterte
Jordbærterte med myk vaniljekrem laget fra bunnen. Jordbærene i oppskriften kan lett erstattes av andre frukter avhengig av sesong.

Ingredienser
Jordbærterte
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Mandelmørdeig
Melis
/g
95.0 g
0%
Mandelmel
/g
30.0 g
0%
Hvetemel
/g
250.0 g
0%
Egg
/g
60.0 g
0%
Vaniljestang
/stk
1.0 stk
0%
Salt
/g
1.0 g
0%
Vaniljekrem
Melk
/dl
4.0 dl
0%
Rama Professional Piske 30% Laktosefri 1L
/dl
3.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Eggeplomme
/g
120.0 g
0%
Sukker
/g
120.0 g
0%
MAIZENA Økologisk Maisstivelse 2,5kg
/g
35.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Smør
/g
30.0 g
0%
Til garnering
Jordbær
/l
1.0 l
0%
Gjøksyre
/g
20.0 g
0%
Roseblader
/g
20.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Mandelmørdeig
-
Melis 95.0 g
-
Mandelmel 30.0 g
-
Hvetemel 250.0 g
-
Egg 60.0 g
-
Vaniljestang 1.0 stk
-
Salt 1.0 g
Vaniljekrem
-
Melk 4.0 dl
-
Eggeplomme 120.0 g
-
Sukker 120.0 g
-
Smør 30.0 g
Til garnering
-
Jordbær 1.0 l
-
Gjøksyre 20.0 g
-
Roseblader 20.0 g
Fremgangsmåte
-
Mandelmørdeig
- Skjær margarinen i terninger og bland med de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
- Når det begynner å ligne sand tilsettes egg til deigen så vidt samler seg.
- Legg den i kjøleskapet og kjevle den deretter ut, 3 mm tykk.
- Kle den firkantede terteformen med deigen.
- Stek bunnen gyllenbrun i ca. 10 min. på 175 °C. Avkjøl.
-
Vaniljekrem
- Kok opp melk sammen med 100 g Rama Piske 30% og vaniljestang.
- Pisk sammen eggeplomme, sukker og Maizena.
- Hell den varme melkeblandingen over eggeblandingen samtidig som du pisker.
- Hell deretter blandingen tilbake i kjelen og kok opp.
- Ta av varmen og avkjøl til 65 °C.
- Pisk inn smørterningene.
- Sil kremen og avkjøl.
- Når kremen er kald vendes lettpisket Rama Piske 30% inn. Fyll kremen i sprøytepose.
- Sprøyt deretter lange strenger/snorer av kremen i terteskallet.
-
Til garnering
- Del jordbærene i fire og legg dem omvendt oppå konditorkremen.
- Garner med gjøksyre og roseblader, samt noen topper av vaniljekremen.