Ingredienser
Jordbærterte
-
Melis 95.0 g
-
Mandelmel 30.0 g
-
Hvetemel 250.0 g
-
Egg 60.0 g
-
Vaniljestang 1.0 stk
-
Salt 1.0 g
-
Melk 4.0 dl
-
Eggeplomme 120.0 g
-
Sukker 120.0 g
-
Smør 30.0 g
-
Jordbær 2.0 l
-
Gjøksyre 20.0 g
-
Roseblader 20.0 g
Fremgangsmåte
-
Jordbærterte
MANDELMØRDEIG:
- Skjær margarinen i terninger og bland med de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
- Når det begynner å ligne sand tilsettes egg til deigen så vidt samler seg.
- Legg den i kjøleskapet og kjevle den deretter ut, 3 mm tykk.
- Kle den firkantede terteformen med deigen.
- Stek bunnen gyllenbrun i ca. 10 min. på 175 °C. Avkjøl.
VANILJEKREM:
- Kok opp melk sammen med 100 g Knorr Piske 30% og vaniljestang.
- Pisk sammen eggeplomme, sukker og Maizena.
- Hell den varme melkeblandingen over eggeblandingen samtidig som du pisker.
- Hell deretter blandingen tilbake i kjelen og kok opp.
- Ta av varmen og avkjøl til 65 °C.
- Pisk inn smørterningene.
- Sil kremen og avkjøl.
- Når kremen er kald vendes lettpisket Knorr Piske 30% inn. Fyll kremen i sprøytepose.
- Sprøyt deretter lange strenger/snorer av kremen i terteskallet.
TIL GARNERING:
- Del jordbærene i fire og legg dem omvendt oppå konditorkremen.
- Garner med gjøksyre og roseblader, samt noen topper av vaniljekremen.